PSM-IV-ExM aconsegueix 11.208 avals que li permeten presentar-se a les eleccions del 20N

Els candidats Miquel Ensenyat, David Abril i Jaume Català agraeixen els suports i presenten davant la Junta Electoral les signatures, que multipliquen per 15 la quantitat exigida inicialment

Els candidats de la coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa al Congrés dels Diputats, Miquel Ensenyat i David Abril, i al Senat, Jaume català, han presentat avui davant la Junta Electoral de les Illes Balears les respectives candidatures, acompanyades per les 11.208 signatures de ciutadans que les avalen. 

Per mor de la darrera modificació de la llei electoral pactada entre PP i PSOE, les formacions polítiques que encara no tenen representació a les Corts Generals espanyoles han de recollir els avals corresponents al 0,1 per cent de la població censada en la circumscripció corresponent. En el cas de
les Illes Balears, per presentar la candidatura al Congrés dels Diputats eren necessaris un mínim de 731 avals. Les 11.208 signatures recollides multipliquen per 15 aquesta quantitat. 

Miquel Ensenyat ha agraït el suport d’aquestes 11.208 persones. "Quan varem començar la campanya de recollida de signatures d’aval, vaig dir ’en volen 800?, idò en presentarem 8.000’. Finalment no han estat 8.000, sinó més d’11.000". Ensenyat s’ha mostrat satisfet i encoratjat per la "massiva participació" en suport de la coalició nacionalista i ecosocialista: "avui som molt optimistes. Si aquestes 11.208 persones són capaces de fer anar a votar a quatre persones més cadascuna, suposarà entrar en el Congrés dels Diputats i aconseguir una representació real dels mallorquins, menorquins, eivissencs i formenterers a Madrid".