Protegim la Mediterrània: El Parlament aprova la proposició de llei contra les prospeccions

Gallardo: "La insistència dona els seus fruits i estam convençuts que aquesta llei serà una molt bona llei per a les Balears, que ens permetrà garantir el nostre futur"


El Parlament ha tornat a aprovar per unanimitat la proposició de llei de protecció de la Mediterrània i contra les prospeccions. El diputat Miquel Gallardo ha recordat que "la insistència dona els seus fruits i estam convençuts que aquesta llei serà una molt bona llei per a les Balears, que ens permetrà garantir el nostre futur".

L’ecosobiranista ha confiat en què ni PP ni Ciutadans tornin a vetar a la Mesa el seu debat i acceptin la proposta tal com s’ha formulat a Balears: "Tenim esperança perquè per una vegada siguem respectats per l’Estat".

Aquesta iniciativa té com a objectiu protegir la mar Mediterrània sota jurisdicció espanyola del possible deteriorament que puguin produir al medi marí les activitats d’exploració, recerca i explotació d’hidrocarburs o altres substàncies minerals i, amb aquesta finalitat, s’estructura en un article, una disposició addicional i una disposició transitòria.

Veu pròpia de Formentera al Senat

Una altra de les propostes que s’ha aprovat per unanimitat a la sessió plenària és la d’un/a senador/a propi/a per a Formentera. El diputat Biel Barceló ha assegurat que "ha arribat el moment que Formentera compti amb la seva pròpia veu al Senat, que defensarà els interessos de l’illa alhora que de ben segur treballarà de forma solidària i per la cohesió de la societat balear".