Primers fruits del conveni amb l’ACAIB en suport a la promoció dels productes làctics

Vicenç Vidal: "La millor ajuda al sector lleter és consumir els nostres productes". Els diferents acords signats amb els proveïdors locals contribueixen a la sostenibilitat del sector làctic local


En el marc de promoció del consum de productes lactis i suport al sector lleter, avui matí el Conseller Vidal ha assistit a l’acte organitzat per la cadena d’alimentació Eroski, en el centre de Sant Lluís. Una cadena que assegura haver incrementat el consum dels productes derivats de la llet, tals com els formatges a més de la venta de llet fresca.

Vidal ha estat acompanyat per la presidenta del Consell Insular de Menorca, Maite Salord, el director d’Eroski Balears, Alfredo Herráez, Manolo Rodríguez, director regional de vendes, a més de tots els proveïdors de productes. El conseller ha volgut agrair la convidada i la passa endavant de la cadena Eroski per "apostar pel producte local i la defensa del nostres productes làctics. La millor ajuda al sector lleter és consumir els nostres productes ". Els diferents acords signats amb els proveïdors locals contribueixen a la sostenibilitat del sector làctic local

Durant l’acte, els representants la cadena han presentat els resultats aconseguits amb les accions de suport al sector làctic de les illes Balears des que va començar aquesta campanya per l’abril d’enguany.

Entre les dades exposades destaca el creixement del 220% del consum de llet fresca ( més de 190 mil litres). D’igual manera, i fruit del conveni que es va establir amb la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, a través de l’Associació de Cadenes d’Alimentació (ACAIB), el passat mes de juny s’han venut més de 88 mil quilos de formatge produït amb llet de les Balears i més de 250 mil litres de llet local, la qual cosa es tradueix en un augment del 162%. Els acords que aquesta cadena d’alimentació ha establert amb els seus proveïdors aporten estabilitat en els volums comercialitzats als ramaders, sobre la base d’un preu que garanteix la sostenibilitat de tota la cadena làctica.