Primàries obertes, paritàries, joves i des de baix a dalt

L’objectiu: tenir una veu independent al Congrés que defensin els interessos dels ciutadans i ciutadanes de les IIles


MÉS ha estat la segona força d’esquerres a les passades eleccions autonòmiques. Ara toca donar #UnaPassaMÉS per esdevenir la veu al Congrés dels Diputats de les persones que viuen en aquestes illes. Cal remarcar que qüestions essencials pel benestar de les persones que viuen aquí, com ara “el finançament, les prospeccions o la llei d’educació es decideixen a Madrid”, ha assenyalat el coordinador general de MÉS per Mallorca, Biel Barceló. El problema del paper dels diputats de Balears, diu Barceló, ha estat “la seva obediència estatal. Sempre supeditats a un partit estatal. Els interessos propis dels ciutadans i ciutadanes de les Illes Balears sempre han quedat per darrere dels interessos de partit” En aquest sentit Barceló assenyala la necessitat “d’una veu independent, una veu que pugui defensar allò que els ciutadans i ciutadanes de les Illes des de la independència política i no supeditats a estratègies estatals”

La diputada per MÉS per Mallorca Margalida Capellà ha destacat que es “tracta d’unes primàries obertes, paritàries i joves”. I és que són unes primàries obertes a la ciutadania, en la qual poden participar no només totes les persones que militen a MÉS, sinó també totes aquelles persones que vulguin, encara que no militin a MÉS Aquestes persones poden tant votar com presentar-se per ser votades. D’altra banda, la igualtat és un altre dels principis cabdals de MÉS, i per això a l’hora de votar, caldrà fer-ho de forma paritària, al mateix nombre de dones i d’homes. A més, poden votar les persones a partir de 16 anys, perquè apostam clarament per la implicació de la joventut.

També, és important destacar que els municipis tindran un paper molt important, ja que hi haurà meses electorals a la majoria dels pobles de Mallorca. Abans d’això les assemblees locals de MÉS sortiran al carrer per a informar i convidar a participar els seus veïnats i veïnades. També es faran tres assemblees comarcals, per facilitar la participació de tothom i fugir de qualsevol temptació de centralisme des de Palma.

Una data important serà el 17 d’octubre on hi haurà una assemblea per a decidir com es presenta MÉS a les eleccions.
Inscripció al cens: del 5 de setembre al 5 d’octubre. Tancament del cens: 14 d’octubre
Presentació de candidatures: de dia 5 de setembre a dia 19 d’octubre.
Campanya: del 22 al 30 d’octubre

Assemblees comarcals: 22, 27 i 29 d’octubre
Votacions (presencial i telemàtica): 31 d’octubre (dissabte).

S’ha posat en marxa la web www.primariespermallorca.cat on es pot trobar tota la informació del procés de primàries i on tothom es pot inscriure per votar o presentar la seva candidatura.

MÉS per Mallorca és una organització que des del principi ha situat a les persones en el centre de les seves decisions. Sempre ha apostat per la participació i vol seguir per aquesta via, i convidar a tothom a participar en aquestes primàries per així donar #UnaPassaMÉS.