Pressupostos Cort: “El PP condemna als 50.000 aturats de Palma a seguir sense feina”

Antoni Verger manifesta que els comptes del PP arriben fora de termini, sense consens social, i amb una manca d’oportunitats per als més desafavorits, tot plegat provocant una greu desconfiança en la Regidoria d’Economia i posant en evidència la seva incom

El grup municipal PSM-IniciativaVerds-Entesa ha defensat que amb aquests pressupostos “Palma no serà en cap cas motor de la reactivació econòmica perquè no serveixen per generar ocupació ni reactivar l’economia. Són uns comptes que condemnen als 50.000 aturats de Palma a seguir estant aturats”.

Amb el retard en la seva presentació, el grup sobiranista i ecosocialista considera que el PP ha demostrat la seva incapacitat de gestió perquè tot i tenir majoria absoluta han estat incapaços de complir els
terminis legals, un fet que provoca una gran manca de confiança en la Regidoria d’Economia de cara als ciutadans de Palma.

D’altra banda, Verger ha explicat avui que el PP ha deixat escapar una gran oportunitat tenint en compte el moment actual de crisi econòmica per tal de recalcular, revisar i prioritzar tot tipus de subministraments, lloguers, programes, inversions i serveis municipals. “És a dir, partir de zero”. En aquest sentit, Antoni Verger també lamenta que no s’hagi tingut en compte a la xarxa social i els ciutadans per tal de prioritzar les qüestions imprescindibles a les quals el consistori ha de seguir donant cobertura.

Pel que fa al deute municipal, el portaveu de PSM-IV-ExM denuncia les injustícies de l’actual sistema legal que obliga a les administracions a limitar la seva capacitat per invertir i generar llocs de feina. Així Verger ha fet una crítica a les lleis de la
mala anomenada austeritat que només afavoreixen els bancs i no fan més que agreujar les conseqüències de l’actual crisi econòmica i financera.

Per això, ha lamentat que l’Ajuntament de Palma es vegi obligat a invertir fins a 34 milions d’euros en amortitzar el seu deute mentre ha valorat la necessitat que les administracions, i sobretot les locals, puguin refinançar part del seu deute per tal de permetre la posada en marxa d’inversions municipals. És a dir, permetre microactuacions als barris, espais públics, zones degradades, o per a la rehabilitació de patrimoni.