Presentats els candidats i candidates que optaran a les llistes electorals de MÉS per Mallorca

Biel Barceló: “Feim una crida a la ciutadania de Mallorca perquè participi en un procés sense precedents: l’elecció de tots els candidats de les llistes electorals d’una formació al Parlament, al Consell i a Palma”.

Més d’un 20% dels candidats al Parlament i més d’un 12% dels candidats al Consell són ciutadans i ciutadanes independents.

Avui s’han proclamat les candidatures de totes aquelles persones que concorren a les primàries obertes de MÉS per Mallorca per formar part de les llistes electorals al Parlament, al Consell i a l’Ajuntament de Palma. Al Parc de la Mar de Palma els candidats i candidates s’han fet una fotografia de grup.

Al Parlament s’hi ha presentat Biel Barceló com a candidat a cap de llista. Per a la resta de la llista s’hi han presentat 48 candidats i candidates (18 dones i 30 homes), dels quals 10 són independents (un 20,8%).

Al Consell s’hi ha presentat Miquel Ensenyat com a candidat a cap de llista. Per a la resta de la llista s’hi han presentat 49 candidats i candidates (20 dones i 29 homes), dels quals 6 són independents (un 12,2%).

Finalment, a Palma s’hi han presentat dos candidats a encapçalar la llista: Antoni Noguera i Joan Josep Pasqual. Per a la resta de la llista s’hi han presentat 50 candidats i candidates (21 dones i 29 homes).

El coordinador general de MÉS per Mallorca, Biel Barceló, ha fet “una crida a la ciutadania de Mallorca perquè participi en un procés sense precedents: l’elecció de tots els candidats de les llistes electorals d’una formació al Parlament, al Consell i a Palma”. I ha destacat que “les llistes electorals de MÉS per Mallorca les decidirà la ciutadania en un procés obert, i no les cúpules dels partits”.

Barceló també ha remarcat que “més del 20% dels candidats a integrar les llistes del Parlament i un 12% dels candidats al Consell són ciutadans i ciutadanes independents, que no tenen carnet de cap partit i han decidit fer una passa per participar directament en política. Quan la política s’obre a la ciutadania, la ciutadania respon i hi participa”.

Fins el proper 6 de novembre està obert el termini perquè qualsevol ciutadà s’inscrigui en el cens per poder votar a les primàries obertes de MÉS per Mallorca. La votació serà dia 15, a les meses electorals que s’habilitaran arreu dels municipis de Mallorca.

A la pàgina web del procés de primàries (www.primariespermallorca.net) trobareu els noms, un breu text de presentació i una fotografia de cada candidat o candidata.

A més de les candidatures de MÉS per Mallorca al Parlament i al Consell i de MÉS per Palma a l’Ajuntament de Ciutat, dia 15 de novembre també es votarà en primàries obertes els caps de llista de MÉS per Marratxí i de MÉS per Esporles. A Marratxí es presenta Joan Francesc Canyelles, i a Esporles Maria Ramon.

Documents adjunts