Vidal presenta la llei per declarar la Mediterrània lliure de prospeccions

Vicenç Vidal i Aliança Mar Blava han presentat als grups parlamentaris la Proposició de Llei per declarar la Mediterrània lliure de prospeccions d’hidrocarburs "acomplint amb els acords del canvi", ha detallat el conseller. Aquesta iniciativa suposa una passa més per avançar en la protecció de la mar Mediterrània

Des de MÉS per Mallorca estam molt satisfets amb la proposició de llei per declarar zona lliure de prospeccions d’hidrocarburs les aigües jurisdiccionals espanyoles, que el conseller Vicenç Vidal i el coordinador de l’Aliança Mar Blava, Carlos Bravo, han presentat avui als grups parlamentaris.

Segons ha detallat Vicenç Vidal, es dóna així "compliment als Acords pel Canvi, al mateix temps que s’avança amb la voluntat del Govern, els Consells insulars i diversos ajuntaments i partits polítics que han manifestat que és la mesura més efectiva per aturar els projectes actuals i futurs". "Des del minut 0 hem mantingut una oposició frontal als projectes de prospeccions d’hidrocarburs que tendrien un gran impacte ambiental i econòmic a la nostra comunitat autònoma", ha dit Vicenç Vidal. Per això, ha afegit, "hem fet feina constantment amb Aliança Mar Blava", de la qual el Govern forma part.

A partir d’ara, els grups parlamentaris hauran d’enregistrar la proposició de llei perquè es debati en ple. Si finalment s’aprova amb majoria qualificada, s’escolliran tres diputats perquè la defensin al Congrés.

"Esperam que aquesta proposició de llei s’aprovi per unanimitat perquè connecta amb les lluites de MÉS per Mallorca i dels col·lectius socials que des de fa anys mantenim en contra d’aquesta amenaça real, les prospeccions" ha explicat David Abril, portaveu parlamentari i coportaveu de MÉS per Mallorca, que també ha assegurat que des del grup parlamentari faran tot el possible per tirar endavant aquesta proposta i que seguiran treballant per aconseguir, d’una vegada per totes, una mar Mediterrènea lliure de prospeccions.