Port del Molinar: “És l’hora de la política en defensa del barri i de la ciutat”

MÉS per Palma presenta una moció perquè l’Ajuntament en Ple assumeixi les conclusions de l’informe tècnic municipal i se posicioni clarament en contra del projecte d’ampliació i exigeixi a l’Autoritat Portuària (APB) la paralització de la tramitació

Verger: “Ara que han parlat els tècnics ha arribat l’hora de la política. L’Ajuntament ha d’actuar salvaguardant l’interès general de la ciutat impedint aquesta aberració”

MÉS per Palma, una vegada analitzat el contingut de l’informe municipal sobre el projecte d’ampliació del port del Molinar que tramita l’APB, presentarà una moció pel Ple de l’Ajuntament d’aquest mes de gener. “L’informe tècnic municipal i el Col·legi d’Enginyers han formulat motius molt contundents d’oposició al projecte d’ampliació que tramita l’APB. Una vegada que han parlat els tècnics, ha arribat l’hora de la política. S’ha de deixar clar que l’Ajuntament s’oposa a l’actual projecte d’ampliació i exigir a l’APB que paralitzi la tramitació”, afirma Antoni Verger, portaveu de MÉS per Palma.

Verger explica que el Col·legi d’Enginyers ha manifestat de manera rotunda que el Molinar no és un bon lloc per construir un port esportiu i, per una altra banda, l’informe tècnic municipal afirma que la construcció d’un port esportiu al Molinar representa una fractura de la línia de costa i que tendria un impacte paisatgístic inevitable i molt negatiu a un barri en que l’Ajuntament obliga a mantenir una alçada de dues plantes com a màxim.

“Exigim la paralització immediata de la tramitació”

“L’Ajuntament de Palma ha de traduir el contingut d’aquests informes tècnics en un posicionament polític clar i contundent en defensa del Molinar i de l’interès general de la ciutat. S’ha d’eliminar l’actual incertesa provocada per l’ambigüitat del posicionament polític de l’equip de govern del PP. De fet, la pròpia Junta Directiva del Club Marítim intenta aprofitar en favor seu aquesta ambigüitat. Això s’ha d’acabar: l’Ajuntament de Palma s’ha de manifestar clarament en contra de l’actual projecte d’ampliació del port del Molinar i això se li ha de fer arribar a l’APB de manera clara i immediata”, conclou Verger.

En aquest sentit, Verger explica que tal com manifesta també l’informe tècnic municipal “per autoritzar aquesta ampliació del Molinar l’APB és necessari modificar el Pla Especial del Port de Palma. I aquesta modificació necessita l’aprovació explícita i positiva de l’Ajuntament. És a dir, sense el consentiment de l’Ajuntament l’ampliació no és possible. El batle Isern ha de fer valer aquestes competències municipals i deixar molt clar a l’APB que l’Ajuntament no tolerarà que segueixi endavant un projecte com el que s’està tramitant. S’ha de posar punt i final a aquesta barbaritat”, conclou Verger.