Política Lingüística adjudica 575.000 euros en ajudes als mitjans de comunicació en català


L’objectiu és garantir els drets lingüístics dels ciutadans
La Direcció General de Política Lingüística ha adjudicat les ajudes als mitjans de comunicació en català. Segons ha explicat la directora general de Política Lingüística, Beatriu Defior, aquests ajuts “garanteixen els drets dels ciutadans de les Illes Balears a rebre informació en llengua catalana als mitjans de comunicació, un dret reconegut per la Llei de normalització lingüística”.

La quantitat total destinada a aquesta convocatòria és de 575.000 euros i se n’han beneficiat una cinquantena de mitjans. S’hi han pogut acollir la premsa diària, la premsa local, les publicacions de temàtica especialitzada, les ràdios i les televisions en llengua catalana que hagin duit a terme activitat durant el 2019.

Aquestes ajudes, que es convoquen anualment, estan destinades a fomentar la presència de la llengua catalana en els mitjans de comunicació social. Alhora garanteixen la pluralitat informativa i contribueixen a donar estabilitat al sector, que es calcula que genera devers un centenar de llocs de feina directes.