PGE: Balears torna a quedar a la coa en inversions per habitant

Biel Barceló: “aquí només ens arriben els roïssos, és una absoluta injustícia”


El coordinador general de MÉS per Mallorca, Biel Barceló, ha criticat dimarts que les inversions estatals territorialitzades previstes per a les Illes Balears en el projecte de Pressupostos Generals de l’ Estat (PGE) per a 2015 situïn les nostres illes com l’última comunitat autònoma en inversió per habitant, amb 124 euros per habitant: “estam molt lluny dels 242 euros per habitant de mitjana a tot l’Estat”, ha apuntat.

"Ens trobem davant d’una injustícia absoluta", ha lamentat Barceló: "Aquí només ens arriben els roïssos. Una vegada més les Illes Balears seguim discriminades, la qual cosa demostra la incapacitat del senyor Bauzá per a canviar aquesta situació inacceptable".

El també portaveu parlamentari del Grup MÉS afirma que “aquesta dinàmica provoca que any rere any ens trobam aquesta situació, cosa que crea un greuge comparatiu creixent que perjudica les Balears respecte a altres territoris de l’Estat que reben més inversions”.

Biel Barceló ha posat l’exemple de les inversions en ferrocarril. Mentre que al continent l’Estat preveu invertir més de 3.000 milions d’euros l’any 2015, a Balears només arribaran 3,8 milions. “Una mil·lèsima part, són realment els roïssos. No ens podem conformar amb aquest maltractament per part de Madrid”.