Pere Fuster, nou conseller de MÉS al Consell de Mallorca

El coportaveu a la institució insular, Lluis Apesteguia, serà el nou cap de gabinet a la vicepresidència del Govern. Aquest nomenament enfortirà l’àrea que gestiona Bel Busquets. El substituirà al CIM Pere Fuster.

El proper ple serà el darrer de Lluís Apesteguia com a conseller del Consell de Mallorca. En una clara aposta per enfortir la vicepresidència, Bel Busquets l’ha anomenat cap de gabinet de tota la seva àrea, que inclou àmbits tan rellevants per les illes com turisme i innovació. L’actual cap de gabinet, Antonina Ferrà, quedarà a la conselleria com a assessora a turisme. D’aquesta manera, es conclou el nou organigrama amb pocs canvis i consolidant un equip de feina amb empenta liderat per Busquets.

Apesteguia serà sustituit al Consell per Pere Fuster, que fins ara era el gerent del Parc BIT. És llicenciat en dret per la Universitat de les Illes Balears i des del 1996 exerceix com a misser. Primer va exercir al bufet d’advocats Crespí, i des de 2011 disposa de despatx propi en la localitat mallorquina de Cala Rajada. Fuster va ser assessor del conseller de Mobilitat i gerent del Consorci de Transports de Balears durant la legislatura 2007-2011. També va assessorar a Més en assumptes urbanístics.

Per altra banda, el nou cap de gabinet de la vicepresidència del govern és filòleg clàssic de formació i va entrar el 2015 com a número 5 de la llista de MÉS al Consell de Mallorca i ha estat coportaveu del grup polític al ple de la institució fins que n’ha dimitit per passar a la Conselleria de Turisme. Va començar a militar a 18 anys al PSM i va ocupar el càrrec de secretari general a les JEN, les joventuts del partit, entre el 2009 i el 2013. A més de membre de l’executiva ecosobiranista, va ser cap de llista de la candidatura unitària de l’esquerra deianenca Agrupació DEIA i actualment és cap de l’oposició a l’Ajuntament.