Palma recuperarà el seu nom

El Parlament modificarà la Llei de Capitalitat perquè Palma torni a ser Palma i no Palma de Mallorca.


Han començat els tràmits al Parlament de les Illes Balears per modificar la Llei de Capitalitat perquè Palma torni a ser Palma i no Palma de Mallorca. Tancam d’aquesta manera una etapa en què el nom de la nostra ciutat ha quedat desfigurat per una visió provinciana i sucursalista.

Palma és el nom que figura a l’Estatut d’Autonomia de les Illes Balears i el que va rebre la ciutat quan va ser fundada per Cecili Metel en temps dels romans. El PP va voler imposar com a nomenclàtura oficial un topònim inventat per l’administració espanyola i que no té cap ús real entre la ciutadania. La recuperació del nom forma part del procés de recuperació de la nostra identitat, després de quatre anys d’espanyolisme cavernícola.

El Ple de l’Ajuntament de Palma va aprovar recentment el canvi de toponímia per recuperar el nom de la ciutat. El portaveu de MÉS per Palma i regidor de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne, Antoni Noguera, va destacar que el canvi de toponímia és un “homenatge a la història, a la identitat i a l’essència de la ciutat”. Es va aprovar també elevar la proposta al Parlament de les Illes Balears per derogar l’article 1 de la Llei 6/2012, de modificació de la Llei 23/2006 de capitalitat de Palma de Mallorca, en sentit de substituir el títol i en tot el text de la Llei la denominació de Palma de Mallorca per Palma.