Palma ja és antitaurina

Un compromís de Més per Palma impulsat per Neus Truyol, regidora de Benestar Animal


L’ajuntament palmesà ha declarat Palma ciutat antitaurina i lliure de maltractament animal. Es compleix així un dels acords de govern que varen establir MÉS per Palma, PSOE i Som Palma. "No volem espectacles que tenguin la finalitat de torturar un animal per molt que estiguin disfressats d’art o cultura”, va assenyalar dies abans Neus Truyol, tinenta de batle i responsable d’Ecologia, Agricultura i Benestar Animal.

A la sessió plenària d’ahir, la regidora de Benestar Animal va explicar el que significava la materialització d’aquesta proposta. “Es destinaran zero recursos, ni econòmics, ni de cap altre tipus a cap activista taurina, ni es participarà a cap tipus d’acte taurí. Tampoc s’atorgaran permisos perquè es realitzin curses de braus a cap espai municipal”, assegurà Truyol.

Mallorca Sense Sang i l’agrupació AnimaNaturalis varen expressar la seva satisfacció i qualificaren de “dia històric”. Asseguren que s’ha donar una primera passa en el camí per aconseguir abolir la tauromàquia de Balears. En aquest sentit, Truyol va recordar que 130.000 persones - dins la campanya Mallorca sense sang- ja han firmat en contra de les curses de brau. “Donam resposta a una sensibilitat social que és cada vegada més gran”, digué.

Les entitats que defensen els animals preparen una ILP, iniciativa legislativa popular, per prohibir definitivament la tauromàquia a les Illes, ja que és una competència autonòmica. Fet pel qual l’acord que la declaració de Ciutat antitaurina que va tenir lloc ahir -tot i els vots contraris de PP i Ciutadans- insta també el Parlament a modificar l’actual normativa autonòmica i a l’Estat a què es retiri les ajudes públiques a que s’elimini la declaració de bé d’interès cultural i turístics de la tauromàquia.