Palma fluirà amb la dansa

PALMADANSA Fluent, l’aposta de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Palma, es celebrarà a diferents espais de Ciutat del 17 al 30 d’abril

Llorenç Carrió: “La dansa i el circ són disciplines artístiques amb un gran potencial a una ciutat com la nostra”

Palma amb la dansa muda de pell i passa a denominar-se PALMADANSA Fluent, en una aposta renovada de la Regidoria de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística per la dansa contemporània. El festival es celebrarà a espais convencionals i no convencionals de Palma del 17 al 30 d’abril i permetrà veure una quinzena de propostes.

Per al regidor de Cultura, Llorenç Carrió, “la dansa i el circ són disciplines artístiques amb un gran potencial a una ciutat com la nostra”. “PALMADANSA Fluent es centrarà, d’una banda, en la programació de companyies professionals de dansa contemporània i, d’altra, en propostes sorgides de col·lectius i iniciatives que, a través de la dansa, també dinamitzen la cultura de Ciutat”, ha explicat Carrió. Així, oferirà dos tipus de propostes, unes englobades en el segell Fluent i d’altres, sota el paraigües de “La ciutat es mou”. Carrió ha volgut destacar la col·laboració de l’Área d’Educació i Esports, del Teatre Principal, de l’ILLENC, de la Fundació Palma 365 i d’Art Jove. “Ens han donat un cop de mà per fer créixer el certamen”, ha dit Carrió.

Per a aquesta edició, la Regidoria de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política lingüística va rebre 112 propostes de companyies interessades a participar-hi, una xifra que va doblar la de l’anterior convocatòria, a la qual es varen presentar 64 formacions. Reconeguts professionals del món de la dansa contemporània d’àmbit estatal i del sector professional local varen seleccionar les obres que formaran part del festival.

El certamen comptarà amb una quinzena d’espectacles destinats a públic adult i familiar, amb interpretacions de dansa reivindicativa, social i lúdica. Els espectacles de carrer seran gratuïts; de pagament, els que es programen a teatres, a preus populars per als quals s’habilitarà la venda de bons. La programació definitiva es podrà consultar durant el mes de març a www.palmacultura.cat.

Palmadansa 2017 inicia un camí d’iniciatives col·lectives al voltant de la dansa sota l’etiqueta de “La ciutat es mou”. L’objectiu és difondre la feina de ciutadans, estudiants i col·lectius que viuen amb la dansa. Hi participaran el Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca, la Regidoria d’Educació a través de la proposta “Jocs coreogràfics”, una de les finalistes del certamen Art Jove d’Arts Escèniques; l’Associació Balear de Dansa i el barri de Canamunt.

Programa fluent

La programació “Fluent” comptarà amb formats diversos per a tot tipus de públic. Serà una oportunitat per veure sobre l’escenari referents internacionals de la dansa contemporània com Marta Carrasco o Daniel Abreu, premis nacionals de Dansa; Albert Quesada; i propostes de creació/reflexió social com Crotch, sobre la identitat de gènere; o Kaspar Hauser i la seva particular visió de la realitat.

El Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca, a través del Teatre Principal de Palma, i la Conselleria de Transparència, Cultura i Esports del Govern de les Illes Balears a través de l’ILLENC participen de la programació “Fluent” del festival.

Les obres que es podran veure seran “Perra de nadie” de Marta Carrasco; “Crotch” de Baal; “Kaspar Hauser” de La Phármaco; “Unodostresundos” d’Alber Quesada; “Ballenas, historias de gigantes” de Larumbe Danza; “La partida” de Vero Cendaya; “Mima & Katastrofik” d’Auments; “Cabeza" de la companyia Daniel Abreu; “Volen, volen” i “Ratataplam” de Mariantònia Oliver, i “Ignoto” de la companyia Antonio Ruz.