Obert el Camí de na Pontons de Campanet, millorat amb inversions municipals i de Turisme

Les obres compten amb un pressupost de 289.528,62 euros, el 80% dels quals els aporta Turisme.


La vicepresidenta del Govern i consellera d’Innovació, Recerca i Turisme, Bel Busquets, acompanyada de la batlessa de Campanet, Magdalena Solivellas, ha visitat avui la intervenció cofinançada per ambdues institucions al Camí de na Pontons del municipi. La via, utilitzada com a ruta cicloturística i pels visitants de llocs d’interès turístic com les Fonts Ufanes, Coves de Campanet i Ermita de Sant Miquel, estava deteriorada i ha estat pavimentada per garantir-ne la seguretat.

"Campanet és una visita obligada per tots aquells que estimen la naturalesa i el patrimoni cultural. Per això, s’ha de cuidar l’entorn i els espais públics. I per això no pot quedar fora de les ajudes que es fan des de Turisme", ha dit la consellera de Turisme, Bel Busquets, durant la visita.

Busquets ha destacat que es tracta d’una inversió que facilita l’arribada "a algunes de les joies del patrimoni natural i cultural de les nostres illes com són les Fonts Ufanes, les Coves de Campanet i l’ermita de Sant Miquel". La consellera ha afegit que aquests són "uns atractius turístics que, a més, lliguen perfectament amb l’estratègia de Better in winter que pretén evitar els pics de turistes durant l’estiu a atreure’ls durant la tardor i l’hivern".

El projecte presentat a la convocatòria de subvencions del Consorci el 2017 per part de l’Ajuntament de Campanet, que consisteix en la pavimentació del camí per incrementar-ne la seguretat d’aquesta via molt transitada per ciclistes, ha comptat amb un pressupost de 289.528,62 euros, 231.622,89 dels quals els aporta Turisme des del fons de venda de places turístiques i els 57.905,73 els finança el consistori campaneter.

La batlessa de Campanet, Magdalena Solivellas, ha agraït que part dels doblers provinents de la venda de places turístiques es destinin a millores dels espais públics del municipi.