Noves ajudes per facilitar la incorporació de 83.000 fixos discontinus

S’inclou una rebaixa de les cotitzacions socials que beneficiarà unes 15.000 empreses de les illes, que estalviaran més de 145 milions d’euros

La consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago ha assistit a la Mesa de Diàleg Social de les Illes Balears on s’han presentat les principals mesures de reactivació que conté el Reial decret llei d’ajudes al Comerç, la Restauració i el Sector Turístic aprovat aquest pel Consell de Ministres i que se sumen a les ja existents per a reactivar l’economia de les Illes Balears. Mitjançant aquest Reial decret, es rebaixen les cotitzacions socials en un 50% als treballadors fixos discontinus d’abril a octubre amb l’objectiu de reactivar l’economia i incentivar la contractació dels treballadors fixos discontinus. Fins ara, l’Estat rebaixava aquestes cotitzacions en els mesos de febrer, març i novembre i ara la mesura s’amplia a tota la temporada alta, set mesos més.

Amb la incorporació de mesures específiques per al col·lectiu de treballadors fixos discontinus, les Illes Balears és la Comunitat més beneficiada amb aquest Decret llei. Amb tot, les noves mesures facilitaran la incorporació als seus llocs de treball de més de 83.000 treballadors fixos discontinus a les Illes Balears de cara a l’inici de la pròxima temporada. A més, la rebaixa de les cotitzacions socials per als fixos discontinus al llarg del pròxim any permetrà a les empreses de les Illes Balears estalviar més de 145 milions d’euros en pagaments a la Seguretat Social.

A més de les rebaixes en les cotitzacions socials, el decret aprovat recull mesures per a tot l’Estat en les quals es reforça la figura dels ERTO amb l’objectiu de protegir especialment a les empreses del sector turístic. Així, el decret recull exoneracions en el pagament de quotes a la Seguretat Social per a aquelles empreses amb ERTO de força major en vigor.Paral·lelament, el decret recull altres mesures dirigides a beneficiar tots aquells negocis, tant comercials com de restauració, amb arrendaments en vigor, així com unes altres en matèria tributària, que beneficiaran al teixit productiu de les Illes Balears. En concret, el text normatiu recull una reducció del 50% del lloguer mentre duri l’estat d’alarma, una moratòria en el pagament de lloguers (que podrà estendre’s a un màxim de 4 mesos) així com incentius fiscals per als arrendadors que rebaixin els preus dels lloguers, entre altres aspectes.Un tercer bloc contempla mesures fiscals, com a ajornaments en deutes tributaris i reduccions fiscals per a aquelles activitats econòmiques (comerç i restauració entre altres) que tributin per mòduls.