Nou programa per a disposar d’habitatges amb lloguers assequibles a Palma

Estirà gestionat per l’Oficina Antidesnonaments i anirà dirigit a les entitats bancàries perquè puguin posar a la seva disposició habitatges buits

Antoni Noguera: "Cada vegada que una persona entra a l’Oficina Antidesnonament a punt de perdre ca seva i s’aconsegueix una solució, és una victòria. Fins ara duim quasi 700 victòries"


L’Ajuntament de Palma aprovarà aquesta setmana en Junta de Govern un programa similar al de Palma Habitada amb l’objectiu que les entitats bancàries puguin posar habitatges a disposició de l’Oficina Antidesnonaments perquè puguin ser llogats amb un preu assequible, dirigit a famílies en risc d’exclusió social, en perill de ser desnonats o amb dificultats de trobar habitatge amb preu actual dels lloguers en el mercat. Així ho ha anunciat el tinent de batle de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne, Antoni Noguera, que també ha explicat que aquest nou programa serà gestionat per l’Oficina Antidesnonaments.
Noguera ha afirmat que la dificultat d’accés a l’habitatge ha esdevingut "un dels principals problemes de Palma i de les principals ciutats europees" i ha destacat la "feina important" feta per l’oficina oberta a principis d’aquesta legislatura. Gràcies a l’acord amb les entitats bancàries, aquestes posaran a disposició de l’oficina habitatges desocupats i lliures de càrregues, mentre que l’oficina avaluarà la situació social dels possibles llogaters.
L’acord de lloguer serà per tres anys, posteriorment renovable any a any, i els lloguers oscil·laran entre 150 i 400 euros, no podent superar el 30 per cent dels ingressos totals de la família sol·licitant. Com també passa en el programa de Palma Habitada, l’Ajuntament donarà totes les garanties a les entitats que lloguin els seus pisos, pel que fa a danys o impagaments.
Ara es programarà una reunió amb les entitats bancàries perquè puguin conèixer el nou programa d’habitatge, però algunes entitats ja han mostrat el seu interès. Noguera confia que els pisos que es puguin adherir a aquest nou programa, a més dels 70 destinats a lloguer social que ja disposa l’oficina, suposin un major dinamisme per evitar que més famílies puguin perdre el seu habitatge. En aquest sentit, Noguera ha afirmat que "cada vegada que una persona entra a l’Oficina Antidesnonament amb un problema d’habitatge greu que està a punt de perdre ca seva i s’aconsegueix una solució, és una victòria i fins ara duim quasi 700 victòries de famílies que han entrat a l’oficina i han sortit amb una solució".

Pla Especial d’Es Jonquet
El regidor també ha informat que a la reunió del Consell de Gerència d’Urbanisme d’avui s’ha aprovat el Pla Especial d’Es Jonquet, que ara es debatrà en el proper plenari del mes de juny.