Nou curs polític: MÉS reclama pactes socials per l’educació i per un nou model econòmic

Biel Barceló assenyala que la lluita contra la corrupció també serà un dels eixos principals de l’acció parlamentària i lamenta que “l’actitud autoritària del Govern Bauzá no canvia”


Avui el Grup Parlamentari MÉS ha celebrat una jornada de treball per preparar el nou període de sessions parlamentàries i el nou curs polític. El portaveu, Biel Barceló, ha explicat en roda de premsa que els tres eixos principals de l’acció parlamentària de la formació seran: l’aposta pel diàleg amb la comunitat educativa i per un gran pacte social per l’educació, la lluita contra la corrupció i les propostes a favor de la regeneració democràtica i la transparència, i l’aposta per un gran pacte social per un nou model econòmic que generi feina estable i de qualitat.

En matèria educativa, Barceló ha lamentat que “l’actitud autoritària del Govern no canvia”, i ha recordat que el president Bauzá “encara no s’ha dignat a seure amb la comunitat educativa”. A més, ha criticat que “les dèries ideològiques i lingüístiques del senyor Bauzá li han fet perdre de vista el problema real de l’educació, que és la degradació que està patint com a servei públic”.

Pel que fa a la lluita contra la corrupció, el portaveu del Grup MÉS ha avançat que la formació farà “propostes contundents de regeneració democràtica” front a un PP que “només fa declaracions de cara a la galeria”. I ha denunciat que, malgrat l’acord verbal de tots els grups parlamentaris, el PP fa més d’un any té aturada la proposta per modificar el reglament i regular mesures concretes transparència com ara la publicació de les declaracions de béns i d’IRPF dels diputats i diputades.

Finalment, pel que fa al model econòmic, Biel Barceló lamenta que “estam davant una legislatura perduda”, ja que “el Govern del PP no fa res per canviar un model econòmic que només ofereix feines temporals i precàries de cambrers, picapedrers o venedors”. I critica el fet que “batem rècords del nombre de turistes que ens visiten, però això no serveix per combatre l’atur i la precarietat laboral i a més continua la degradació del turisme”.

Barceló reclama que el Govern faci feina per avançar cap a un turisme de qualitat i per impulsar altres sectors econòmics, com ara els industrials, el sector tecnològic i del coneixement, etc, per tal de “crear feina estable” i per “evitar que els joves se n’hagin d’anar fora per poder tenir una feina de qualitat”.

El portaveu del Grup MÉS destaca que la formació presentarà propostes en positiu, treballant amb persones, entitats i amb els diferents sectors socials, per tal de preparar el terreny per fer possibles els grans pactes socials que fins ara l’actitud del Govern del PP ha impedit dur a terme. “Lamentablement, aquesta està sent una legislatura perduda en molts àmbits, i ja hem de començar a tenir la vista posada en la propera legislatura, en la qual volem fer feina per poder recuperar el nostre futur”.