L’Institut d’Estudis Baleàrics obr un nou centre de Català a Palma

L’objectiu del centre és oferir formació en llengua catalana adreçada a qualsevol ciutadà


Com a recurs formatiu d’autoaprenentatge, el nou Centre de Català Palma serà orientat per un assessor que guiarà amb una metodologia adient per a cadascun dels aprenents. El Centre forma part d’una xarxa que s’estén a altres localitats de totes les illes: Inca, Eivissa i Ciutadella. Es preveu que s’ampliï en un futur pròxim, amb nou centres, com a Manacor.

La consellera de Transparència, Cultura i Esports, Ruth Mateu, acompanyada de la directora general de Política Lingüística, Marta Fuxà, i del director de l’Institut d’Estudis Baleàrics (IEB), Josep R. Cerdà, han presentat el nou Centre de Català Palma, situat a la mateixa seu de l’IEB.

Així mateix, també s’ha presentat el web que recull la digitalització d’un gran nombre de publicacions d’àmbit acadèmic que l’Institut d’Estudis Baleàrics ha editat al llarg de la seva història.

Els usuaris s’hi poden inscriure a partir de 16 anys i per 10€ cada quatre mesos. L’accés és gratuït per a desocupats, pensionistes, estudiants o discapacitats; i les famílies nombroses, a meitat de preu.

Per altra banda, l’Institut d’Estudis Baleàrics vol donar un nou impuls a la revista Estudis Baleàrics i a les Jornades d’Estudis Històrics Locals, que se celebren altra vegada anualment. Per aquest motiu, ha iniciat la digitalització de les seves publicacions acadèmiques amb l’objectiu que puguin ser consultades amb més facilitat, i d’accés lliure, sobretot aquelles que ja estan exhaurides i que fa més temps que s’editaren: el número més antic dels digitalitzats es va editar fa 35 anys.

En total, són 131 publicacions de tres col·leccions: Estudis Baleàrics, Jornades d’Estudis Històrics Locals i Revista de Ciència, les quals a partir d’ara podran ser consultades per Internet. D’altra banda, també s’han començat a digitalitzar publicacions recents, com II Jornades Professionals d’Arts Escèniques de les Illes Balears.