Noguera: “No podem permetre més retards del govern espanyol a l’hora de pagar la nova depuradora de Palma”

MÉS per Mallorca considera prioritària aquesta inversió perquè “en temps d’emergència climàtica, s’ha de millorar la gestió d’un recurs finit com és l’aigua”

El coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, ha assegurat aquest dilluns que “és urgent que el nou govern espanyol faci la inversió en la nova depuradora que Palma necessita”. Segons ha recordat Noguera, l’inici de les obres de totes les infraestructures necessàries per a la nova infraestructura és “un èxit de l’anterior legislatura, del conveni signat entre Vicenç Vidal i Neus Truyol que demostra com la col·laboració entre institucions afavoreix les polítiques pensades per a les persones”.

Segons Noguera, a més del Govern i de l’ajuntament, ara és necessari que “el nou govern de coalició no s’adormi i Sánchez aporti els recursos necessaris per acabar de finançar el projecte. “En una situació d’emergència climàtica, la ciutadania no pot permetre més retards en aquestes obres tan necessàries per millorar la gestió d’un recurs finit com és l’aigua”, ha dit Noguera en al·lusió a l’endarreriment de l’aportació dels 120 milions d’euros provinents de Madrid que no varen arribar per la manca de govern.

La inversió prevista a les obres per ha de cobrir la construcció un nou col·lector interceptor, l’estació de bombament i el tanc de laminacions han d’aconseguir disminuir els abocaments a la badia de Palma en un 90%. La infraestructura estarà finançada pel cànon de sanejament, que ha fet possible passar dels 0 euros en inversió del Partit Popular als 90 milions que aportarà el Govern. Cort també aportarà 24,5 milions i el govern central n’ha d’aportar 120 més.