Noguera: "Les Illes Balears han estat absents al discurs de Sánchez"

Antoni Noguera, coordinador de Més per Mallorca, i Vicenç Vidal, senador de la formació ecosobiranista per designació autonòmica han assistit al Congrés dels Diputats de Madrid al discurs d’investidura de Pedro Sánchez

El coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera he reprovat que "l’absència de les Illes Balears i de la condició insular ha estat flagrant en el discurs d’investidura de Sánchez". Una absència que, segons el coordinador de Més, "contrasta amb la inclusió de l’agenda de l’Espanya "vacía" i rural que han aconseguit determinades opcions i que, en el cas illenc no és factible perquè les Balears no tenen veu pròpia al Congrés".

Per la seva banda el senador Vidal ha afirmat que "malgrat que saludam efusivament determinats anuncis del futur govern progressista estatal com la derogació de la reforma laboral de 2012 o la LOMCE; mesures contra el canvi climàtic com una llei de residus i la llei trans, caldrà estar atents a què es compleixin". Per Vidal "l’esquerra sobiranista i transformadora és el millor garant per a un executiu realment progressista".

L’anomenada "agenda balear", ha estat present també en les valoracions de Noguera i Vidal. Així, el coordinador de Més s’ha referit a les mesures en defensa de les Illes Balears que ERC anirà introduint dins l’acord amb el PSOE "en una segona fase". Vidal ha afegit i clos que "des de l’esquerra sobiranista i verda de les Balears no podem més que desitjar que el nou govern aposti pel diàleg per resoldre democràticament el conflicte de Catalunya".