Noguera lamenta el vot de PSOE i UNIDES-PODEM contra el pagament a Balears dels 78 milions de l’IVA de 2017

El coordinador de MÉS alerta dels perjudicis que suposa per a les illes "no percebre uns doblers que són nostres i que ara fan més falta que mai"

El coordinador de MÉS per Mallorca ha lamentat avui el vot del PSOE i Unides Podem en contra del pagament a les Illes Balears dels 78 milions d’IVA impagats en 2017 i ha advertit del dels perjudicis que suposa per a les illes "no percebre uns doblers que són nostres i que ara fan més falta que mai". Així s’ha manifestat Noguera després que la Comissió d’Hisenda del Congrés rebutgés una proposició no de llei presentada pel PRC i que instava el Govern espanyol a retornar aquests doblers.

Noguera ha condemnat "l’absoluta falta de voluntat" dels grups que donen suport a l’Executiu de Pedro Sánchez per a realitzar aquest pagament. "Aquesta falta de voluntat s’ha visualitzat avui amb major claredat que mai amb la seva oposició a una proposta que plantejava convocar amb caràcter urgent al Consell de Política Fiscal i Financera per a articular una solució i adoptar totes les mesures per a realitzar el pagament en l’exercici de 2020", ha assenyalat. D’acord amb Noguera "No hi ha voluntat política".

Davant aquesta situació Noguera ha avançat que MÉS per Mallorca no es resignarà i seguirà lluitant per aconseguir el retorn d’aquests doblers. Segons Noguera" instarem el Govern de les Illes a seguir reclamant els doblers, ben igual que seguirem insistint al Senat". Amb tot, Noguera ha reiterat la seva decepció davant els continus greuges del govern espanyol. "Plou damunt mullat. No és un dia després d no allargar els ERTO com si han fet a les Canàries, ara arriba axó".