Noguera: "L’Aeroport no pot ser una màquina de crear ingressos que se’n van Madrid sense cap retorn"

El coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, ha mostrat avui de manera "enèrgica i contundent" el rebuig de la formació a l’ampliació de l’aeroport de Son Sant Joan. Noguera ha reiterat la seva oposició tot just el mateix dia en què s’ha fet pública la licitació d’una remodelació en aquestes instal•lacions valorada en 23 milions d’euros. Segons Noguera, "la mobilitat pels residents és un dret i no pot ser un negoci. Son Sant Joan no pot ser una màquina de crear ingressos que se’n van Madrid, sense cap retorn. Ara cal implementar mesures pel decreixement turístic i la desturistització i, per tant, entenem que això és incompatible amb els projectes d’ampliar l’aeroport i intentar atreure més turistes"

En aquest context, Noguera ha recordat que l’aeroport de Palma genera uns beneficis anuals de més de 200 milions d’euros, mentre que la reinversió ha estat nul•la. Així, el coordinador de MÉS reclama a AENA més responsabilitat amb l’entorn. "AENA no pot seguir girant l’esquena a Mallorca; ha d’implicar-se directament en el canvi cap a un model de mobilitat sostenible i participar en fer possible que el tramvia arribi a l’aeroport així comi col•laborar amb TIB i EMT per fer més accessibles les instal•lacions al transport públic. Aquest és el repte que ha d’assumir i no ampliar la principal porta d’entrada i d’un territori limitat com és el nostre", ha remarcat Noguera.

Amb tot el coordinador de la formació ecosobiranista planteja blindar la gestió pública de Son Sant Joan i fer efectiva la cogestió. Segons Noguera, "només d’aquesta manera podem rebaixar la pressió i garantir la connectivitat". De manera paral•lela Noguera aposta per implementar altres mesures com la protecció de zones humides del Pla de Sant Jordi, integració paisatgística de les instal•lacions, posar els terrenys agraris de l’aeroport al servei de la producció de cultius i generar llocs de treball de qualitat, tant per part del mateix aeroport de forma directa, com de totes les empreses que allà hi operen.