Noguera i Vidal anuncien la presentació al senat d’una moció reclamant que l’estat retorni la casa del batlle Darder a Palma

Antoni Noguera, coordinador de Més per Mallorca, y Vicenç Vidal, senador de Més per Mallorca de designació autonòmica, han comparegut avui a davant el que fou domicili del batlle de Palma Emili Dàrder (1895-1937), darrer alcalde republicà de la ciutat, assassinat per les tropes franquistes el 24 de febrer de 1937.

Noguera i Vidal han volgut escenificar un cop més una vella reclamació dels ecosoboiranistes: el retorn de la vivenda, situada al carrer Antoni Franch i Planas i avui en dia seu de la Delegación de Defensa de Baleares, que fou requisada i expropiada per les autoritats franquistes, a la ciutat de Palma.

Així, Vicenç Vidal ha reivindicat “la fí d’un expoli que ja ha durat massa, fruit d’un botí de conquesta, que és un escàndol democràtic”. El senador ha anunciat la presentació d’una moció al Senat reclamant el retorn de l’inmoble per part de l’estat a la ciutat de Palma “per, d’acord amb els familiars, la creació al seu interior d’un centre d’interpretació sobre drets humans i civisme”.

Per la seva banda Noguera ha volgut recordar que “ el president espanyol Pedro Sanchez es va comprometre, a la investidura, en iniciar la devolució de diferents immobles incautats pel franquisme, com el Pazo de Meirás, a Galícia, i en aquesta línia caldria retornar immediatament el domicili del batlle Darder”. El coordinador de Més ha reblat exposant que “no s’entendria i seria una befa als palmesans, que una administració progressista es negués a que l’estat i el ministeri de Defensa retornin la casa d’Emili Darder, víctima de la dictadura, a Palma”.