Noguera: “El PP vol privatitzar les biblioteques públiques de barri de Son Gotleu i Son Cànaves. No ho consentirem”

Antoni Noguera denuncia la intenció de l’equip de govern i acusa el regidor Fernando Gilet de concebre la Cultura com “una assignatura extraescolar esnob de l’agenda política”

“El que no funciona ho tanquen, i el que sí funciona ho regalen. No tenen projecte, improvisen i s’estan carregant la xarxa de biblioteques”

MÉS per Palma denuncia que el PP no té cap respecte per la Cultura, pel seu foment i totes les manifestacions en què s’expressa. “La gestió de l’àrea de Cultura per part del PP va en contra de qualsevol criteri de gestió pública”.

El regidor del grup MÉS afirma que aquestes dues biblioteques funcionen molt bé des de la seva posada en marxa durant la legislatura passada. Dos equipaments amb molt bones infraestructures, dos bones biblioteques, i molt necessàries per a aquests dos barris del Secar de la Real i Son Gotleu. “Aquests dos equipaments són espais idonis per al foment de la lectura, la intel·ligència col·lectiva i un exemple clar de la necessitat de tenir una bona xarxa de biblioteques a tots els barris i pobles de Palma”.

“El problema del regidor Gilet i el PP és que concep la cultura com una assignatura extraescolar i esnob de l’agenda política. No ha tingut mai cap projecte per a la regidoria, ho ha improvisat tot i ha pres decisions molt negatives per a Ciutat”.

Noguera afirma que la gestió en aquest àmbit de l’equip de govern és un despropòsit total: “el que funciona ho tanquen, i que sí funciona ho regalen. El senyor Gilet s’ha plantejat mai perquè no hi ha biblioteques de barri privades?”, demana el regidor del grup MÉS per Palma.

Així mateix, Antoni Noguera ressalta que Gilet erra completament en la concepció de l’accés a la cultura, la qual ha de garantir la igualtat d’oportunitat entre les persones. “La xarxa de biblioteques es correspon amb el foment de la intel·ligència col·lectiva”.

Noguera insta al regidor del PP a aturar el procés de privatització d’aquestes dues biblioteques i a canviar radicalment les prioritats de l’àrea de Cultura per a treballar en la millora de l’oferta pública de biblioteques i aturar l’atac contra la cultura a Ciutat”: El regidor de MÉS recorda que s’han retallat les inversions en la compra de llibres i publicacions.

Per acabar, Noguera recorda les paraules de Borges, qui s’imaginava “el paradís com una biblioteca infinita. Idò, el regidor Gilet es deu imaginar tot el contrari, l’infern com una biblioteca infinita”.