Ni una sola acció més d’AENA en venda

Campomar: "els beneficis només són pels inversors i els retalls pels usuaris"


El passat 11 de febrer es va vendre a inversions privades el 49% d’AENA. Les accions varen sortir a la venda a 58 € i varen arribar als 100 euros en el segon mes de cotització. El patrimoni públic d’AENA ha perdut més de 3.000 milions d’euros, mentre els guanys són milionaris per als inversions privats. En aquest sentit la diputada de MÉS per Mallorca, Joana Aina Campomar ha assenyalat: “Ni una sola acció més d’AENA en venda, ja que els beneficis només són pels inversors i els retalls pels usuaris".

Davant d’aquesta situació el nou govern -que sortirà de les noves eleccions- s’ha de comprometre a no rebaixar en cap cas el control públic de l’altre 51% i estudiar la possibilitat de recuperar el màxim i fins i tot d’arribar al 100%, assegura Campomar. Demandes totes dues que traslladen al Parlament via Proposició No de Llei, presentada per MÉS per Mallorca i MÉS per Menorca, la qual també sol·licita que la Cambra insti al govern espanyol a fer possible la cogestió dels aeroports. "Cal donar una passa més i reivindicar la cogestió dels nostres aeroports com a mesura de control de la nostra connectivitat que és una reivindicació de fa temps dels ciutadans de les nostres Illes".

Els aeroports de Balears aportaren el 2014 uns beneficis nets de quasi 200 milions d’euros anuals a la xarxa. També cal recordar que AENA forma part d’un sector estratègic que representa el 10% del PIB i del que en depenen importants serveis públics bàsics.

Les institucions públiques i les entitats socials han manifestat la seva preocupació sobre les negatives conseqüències de la privatització davant la destrucció de llocs de feina. Així com la pèrdua de qualitat i drets laborals i de gestió del públic i del propi model territorial i la política turística per part de cadascuna de les Illes Balears.