Neus Truyol: “Què hi ha darrera la tala d’arbres de la Plaça des Mercat?”

MÉS per Palma denuncia novament la tala d’arbres sense informació pública i d’amagat d’un punt emblemàtic de Ciutat.

El grup municipal MÉS per Palma ha denunciat avui, una vegada més, que Ciutat desperta amb menys arbres. La regidora Neus Truyol ha lamentat que “aquesta setmana la plaça des Mercat ha patit una tala espectacular de gran part del seu arbrat”. Truyol ha assegurat que “han arrasat arbres i plantes i han encimentat les pasteres. L’any passat ja vàrem patir incidents similars on es talaren arbres sense cap tipus d’informació pública: Bartomeu Pou, Sant Martí o Porta des Camp”.

MÉS per Palma ha denunciat que en el cas de la Plaça des Mercat s’han talat diferents espècies, entre elles garballons que són una espècia protegida. “La natura ja està prou en perill. Només ens faltava que Cort actuï d’aquesta manera”, ha dit Truyol.

La formació MÉS per Palma s’ha vist obligada a presentar, de nou, un escrit de demanda d’informació a Infraestructures per tenir coneixement de les raons de la tala i de l’encimentat, així com també quines accions s’han fet de difusió i informació a entitats i veïnats de la zona. “Des de MÉS per Palma no tenim constància de que s’hagi realitzat cap tipus de tramitació pública, i pel tarannà del PP no creiem que s’hagi fet res de res”, ha afirmat la regidora Neus Truyol, qui ha demanat tenir els detalls de l’informe que justifica la tala i encimentada d’aquesta plaça, especialment pel que fa al garballó, espècie protegida.

Des de MÉS per Palma asseguren que, a més, al voltant de la Plaça des Mercat estan proliferant bars i terrasses. “Esperem que darrera aquesta tala d’arbres no hi hagi la intenció de deixar més lloc per a terrasses. Les places han de ser espais verds, amb vegetació i espai per a la gent.”, ha denunciat Truyol.

En aquest sentit, la regidora ha manifestat que “el PP ha afavorit, a qualsevol preu, les terrasses sense ordre ni control. No ens estranyaria gens que volguessin talar arbres per substituir-los per negocis”.

El grup municipal MÉS per Palma ha registrat una sol·licitud d’informació demanant les següents qüestions:

-  Informe tècnic sobre les raons de la tala dels arbres i plantes i el posterior encimentat.
-  Quines raons han dut a la tala d’exemplars de garballons, espècie protegida.
-  Quines accions de difusió, informació o diàleg amb les entitats i l’associació de veïnes i veïns de la zona s’han portat a terme.