Neus Truyol: “El PP buida de contingut l’IMI en el pressupost del 2015”

La regidora de MÉS per Palma acusa a l’equip de govern d’improvisa la creació d’una nova Regidoria de Noves Tecnologies mentre buida l’IMI de contingut

“El PP presumeix de convertir Palma en SmartCity mentre externalitza molts dels serveis de l’Institut Municipal d’Innovació”

Avui s’ha celebrat el Consell Rector de l’IMI, en el qual el seu president ha presentat el pressupost per al 2015. Júlio Martínez ha exposat els comptes per a l’any vinent i que deixen a l’IMI amb un 12% manco de pressupost, ja que alguns dels serveis, partides i contractes que fins ara pertanyen a l’Institut d’Innovació, passaran a formar part de la Regidoria d’Hisenda de forma directa. A més, el pressupost preveu que tres treballadors que ara estan adscrits a l’IMI passaran a formar part de la Regidoria d’Hisenda.

“És hipòcrita afirmar que el PP vol una SmartCity però mentre buida de contingut l’institut públic encarregat de poder dur a terme molts dels objectius que se’n deriven. L’aposta tecnològica que diu tenir el PP queda en entredit quan comprovam que està buidant de contingut a l’IMI”.

Neus Truyol alerta que Júlio Martínez, president de l’IMI i portaveu del govern de Cort, ha afirmat avui durant la presentació del pressupost que està vol crear una nova regidoria de Noves Tecnologies. “Aquest anunci està improvisat, simplement el PP tracta de justificar per què està buidant de contingut l’IMI i es treu aquesta idea de la txistera. Martínez s’ha enamorat de l’SmartCity mentre oblida a la gent”.

En aquest sentit, Neus Truyol afegeix que el govern de Cort ha d’apostar per la formació i avenç en els coneixements i les eines de les que disposin els treballadors de l’IMI. La regidora de MÉS per Palma insisteix en la contínua externalització de determinats serveis que podrien realitzar els treballadors de l’IMI.

Alguns dels exemples més clars són el contracte per al manteniment d’aplicacions web, la pròrroga del contracte amb T-Systems o el nou plec per a millores i manteniment general que ara està duent a terme aquesta gran multinacional de les telecomunicacions.