Neus Truyol: “El Partit Popular criminalitza artistes de carrer”

La regidora i candidata a Cort denuncia la repressió policial contra col·lectius que cerquen arribar a final de mes

El Partit Popular ha aprovat una instrucció que prohibeix i restringeix l’activitat d’artistes i venedors a la via pública. “El PP segueix amb la seva deriva d’implantar solucions policials a problemes socials”. Una vegada més mostren que governen pels interessos de qui més té, i no per a la gent amb dificultats o a l’atur. “Criminalitzar la pobresa i l’art lliure ha estat una de les dèries de qui defensa l’ordenança in-cívica” afirma Truyol.

Però si no era suficient, marquen diferències entre diferents col·lectius, ja que la instrucció prohibeix totalment l’activitat de pallassos i malabaristes i venda ambulant de certs productes, mentre en permet d’altres. “N’hi ha que volen crear conflictes entre gent que treballa al carrer, en lloc de cercar solucions per a que la gent tengui feina digna. Aquesta és la política del PP”.

També es crea un estat d’alarma social envers les persones que es dediquen a aquestes activitats, identificant-les com a “delinqüents”. L’ajuntament hauria de cercar les fórmules per dignificar els artistes de carrer, els artesans,... i no assenyalar-los com a criminals. “Els artistes de carrer donen vida a la ciutat, als veïns i als visitants, un valor a potenciar i protegir, no prohibir com fa el PP” reclama Truyol.

Així mateix aquesta instrucció arriba a dos dies de les eleccions, “i com sempre amb el PP, amb nocturnitat i traïdoria”. Fa més d’un any que l’ordenança in-cívica es va aprovar, envoltada d’una forta oposició social i política. Un dels compromisos del PP va ser fer un reglament específic per artistes, músics,... de carrer. “Passen els mesos i res de res, sols decrets arbitraris i d’urgència” denuncia Truyol.

Aquestes actuacions mostren com el PP no cerca millorar la convivència o el civisme amb aquestes normes i instruccions repressives, sinó com a formes de “netejar” punts de la ciutat, expulsant certs col·lectius de l’espai públic, del carrer. “El PP no ha impulsat ni una sola iniciativa per fomentar el civisme, sols prohibicions, multes i instruccions policials” s’indigna Truyol.

MÉS per Palma es compromet, com va fer des del primer moment, a derogar l’ordenança in-cívica quan entri al govern d’aquí uns dies a Cort.