Neus Truyol: "El nou pla de neteja vol transformar Palma amb la participació de tothom"

El 2017 serà una moment clau per a dur a terme el projecte per aconseguir que Palma sigui una ciutat més neta, verda i sostenible


L’Arxiu del Regne de Mallorca ha acollit una trobada de MÉS per Palma amb més d’una cinquantena de participants per debatre sobre el Pla de Neteja de Palma i la gestió sostenible de residus. Sota el títol “Per una gestió sostenible de la neteja i els residus”, la presidenta d’EMAYA i regidora d’Ecologia, Agricultura i Benestar Animal, Neus Truyol, i la gerent de l’empresa, Imma Mayol, han explicat en què consisteix aquest pla que té com a objectiu convertir Palma en una ciutat més neta, verda i sostenible. Aquest pla es començarà a aplicar a partir de l’any que ve.

Neus Truyol ha remarcat que "el Pla vol transformar la neteja a Palma, implicant-hi els veïnats i els treballadors d’EMAYA". Les bases per a aquesta millora són posar en valor l’empresa pública d’EMAYA, millorar els serveis que dóna l’empresa, fer partícep a la societat i augmentar les inspeccions i les sancions en els casos d’incivisme.

Per la seva banda, Imma Mayol ha explicat els diferents elements d’aquest pla de transformació. En primer lloc, la gerent ha explicat que "renovarem el 80% dels contenidors de Palma i de la maquinària, tant de recollida de residus com de neteja, en un pla que s’anirà aplicant en tres fases durant el 2017". Mayol també ha destacat que es canviarà el sistema de recollida en el centre, mitjançant contenidors mòbils moguts per vehicles elèctrics. Així mateix, es farà una recollida selectiva als comerços i "ampliarem el Punt Verd de Son Castelló", ha conclòs la gerent.

L’educació ambiental és una de les prioritats per a MÉS per Palma i per a EMAYA i, per aquest motiu es duran a terme campanyes d’educació ambiental per conscienciar la ciutadania de Palma.

El debat posterior ha permès copsar l’opinió dels participants de la trobada, que han aportat el seu coneixement de la realitat dels barris i pobles de Palma. Una experiència de la qual EMAYA ha pres nota, per incorporar aquestes demandes a les accions que ha d’emprendre l’empresa. La conclusió de la trobada és que queda molta feina per fer i que el Pla és una passa endavant per millorar una neteja que ha estat abandonada durant els darrers 25 anys amb els passats governs populars. El Pla s’inclou dins un projecte de transformació de la ciutat, el de MÉS per Palma, que és a llarg termini.