Nel Martí: “Les ràtios de 36 o 40 alumnes per aula son una contranatura educativa”

El diputat menorquí del Grup MÉS ha lamentat, una vegada més, que la Conselleria d’Educació obligui als centre educatius de les illes a augmentar les ràtios.

Nel Martí, diputat del Grup MÉS, ha manifestat avui el rebuig del seu grup a més que probable augment de ràtios d’alumnes per aula de cara el proper curs escolar. Segons Martí, la consellera Joana Maria Camps “gestiona Educació sense les famílies i sense el docents de les illes”.

Martí ha criticat que Camps “segueix prenent decisions sola i contra tota la lògica de la qualitat i l’èxit escolar”. El diputat ecosobiranista ha continuat assegurant que les famílies i els docents han demanat major suport i atenció a l’alumnat i, en canvi, Camps fa el contrari, estira els nombres a les seves fites màximes contemplades per la llei: 36 a ESO i 40 a batxillerat”.

Des del Grup MÉS consideren un despropòsit i una irresponsabilitat tancar aules per al proper curs escolar 2014-2015, amb les previsibles conseqüències que això tindrà sobre les ràtios i la qualitat de l’ensenyament de la nostra comunitat. “Ràtio i qualitat actuen de forma inversament proporcional. No és possible un ensenyament basat en l’atenció a la diversitat i amb la innovació, amb aules de més de 30 alumnes”, ha manifestat Martí.

El diputat menorquí ha criticat durament la decisió de la Conselleria d’Educació. “Camps ha posat els pitjors ingredients per educar: malestar, decret TIL, i ara massificació de les aules”, ha dit Martí.

El Grup MÉS considera que en lloc de tancar aules, el que cal és aprofitar per reduir el nombre d’alumnes per aula i per professor de manera que l’atenció sigui més individualitzada i es pugui prestar major atenció als alumnes amb necessitats educatives, tant per les dificultats en l’aprenentatge com per la seva major capacitat de treball i d’adquisició de coneixements.

Finalment, el Grup MÉS ha recordat que el passat dimarts el seu portaveu, Biel Barceló, va demanar al president Bauzá sobre aquesta qüestió, pregunta que va ser esquivada pel cap de l’executiu.