Santiago demana "lleialtat" al govern central per a la gestió pròpia d’imposts per a serveis socials.

La conselleria Fina Santiago ha assistit avui matí al ple del Consell Territorial de Serveis Socials a Madrid. Dins l’ordre del dia, un dels punts a tractar era la sol·licitud per part de les diferents comunitats autònomes del 0,7% de l’IRPF que s’ha de destinar a l’oferta de serveis socials. Finalment, el ministeri ha acceptat estudiar i consensuar aquestes aportacions.

Fins a 13 sentències, tant del Tribunal Constitucional com del Tribunal Suprem, ordenen la gestió d’aquest percentatge tributari per part de les comunitats autònomes. Una nova negativa del govern central que la consellera ha tractat d’"intolerable".

A més els responsables de les diferents àrees de serveis socials, també han posat de manifest la manca de temps que han pogut tenir per analitzar el nou model de distribució i els criteris de repartiment que plantejava el ministeri, aquests només han pogut estudia la proposta en un temps de 5 dies, quan es sap que des de fa mesos, el ministeri ho està negociant pel seu compte amb les entitats del tercer sector.

Fina Santiago amb Mònica Oltra.