Natura i esport, els punts forts per millorar el turisme la primavera i la tardor

Les Illes Balears promocionen a la ITB de Berlín un turisme per allargar la temporada i aconseguir més benestar i prosperitat compartida, mentre que les bones previsions fan que l’Impost del Turisme Sostenible sigui rebut amb normalitat


Les institucions de les Illes Balears han participat a Berlín a la fira de turisme ITB on, fins al proper dia 13 de març, es promocionarà l’oferta turística de les nostres illes, posant èmfasi en els productes Naturalesa i Esport.

Les autoritats balears, coordinades pel vicepresident i conseller d’Innovació, Recerca i Turisme, Biel Barceló, han participat en la presentació de destinació que ha tingut lloc l’estand balear per donar a conèixer als mitjans de comunicació alemanys totes les novetats al voltant de l’oferta de les illes en matèria de turisme esportiu i de Naturalesa. Una presentació en la qual han participat totes les Illes, a més de Palma i la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, que ha donat a conèixer els espais protegits que formen part de la Xarxa Natura 2000.

Les bones expectatives per als propers mesos confirmen l’allargament de la temporada, fet que contribueix a consolidar el canvi que vol el Govern, cap a una indústria més sostenible. El repte és transformar les bones previsions en benestar i prosperitat compartida.

Biel Barceló ha destacat que, més important que mesurar el número total de turistes (que seran un 5,4% més de turistes alemanys per als mesos d’abril i maig), serà mesurar al final de la temporada aspectes com l’evolució de la despesa mitjana dels visitants o la repercussió en el mercat laboral. “Resumint, de quina manera aquesta temporada turística ha revertit en aquesta prosperitat compartida que des del Govern defensam“. L’augment dels ingressos previst és del 8,6%.

A l’estand de Balears s’ha dut a terme un tast de vins a càrrec del sommelier Juan Luis Biedma amb l’objectiu de donar a conèixer al públic alemany els diferents vins de les illes i les regions de producció.

La fira ITB és la principal cita turística al mercat alemany. A ella, les Illes Balears participen des d’avui amb un espai de més de 300 metres quadrats en el qual s’ha habilitat una zona de reunions, disponible prèvia reserva, per a aquells empresaris de les illes que vulguin realitzar en ella trobades professionals dins de ITB.

Impost del Turisme Sostenible

D’altra banda, l’Impost del Turisme Sostenible continua la seva tramitació parlamentària i les formacions signants dels #AcordsPelCanvi (MÉS, PSOE i Podem) avancen en les negociacions per poder-lo aprovar en el plenari del proper 22 de març. Si les previsions es compleixen, el nou tribut podrà entrar en vigor dia 1 de juny.

D’altra banda, les bones previsions turístiques fan que els touroperadors focalitzin l’interès sobre les finalitats a què s’invertiran els fons recaptats amb l’impost, per tal d’informar-ne els seus clients, i no es mostren preocupats per la incidència en la demanda.