Modernitzam les infraestructures sanitàries per garantir un servei de salut públic de qualitat

El centre de salut Bons Aires substituirà el de s’Escorxador, tindrà 75 consultes i una superfície de 8.433 m²


El projecte del nou Centre de Salut (CS) Bons Aires ocuparà una superfície de 8.433 i consistirà en la construcció de la nova planta del centre de salut (7.302 m²), la del Servei d’Urgències d’Atenció Primària (899 m²) i una zona destinada a taller de jardineria (232m²). Aquest projecte suposa una important avenç, ja que amb la nova edificació es millorarà la qualitat assistencial de la població i els accessos al centre.

El nou centre permetrà una millora significativa dels serveis sanitaris i garantirà un sistema de salut públic digne i de qualitat. Aquest nou projecte és bàsic per millorar l’atenció primària, la primera porta d’entrada al sistema sanitari.

Característiques del projecte

El Centre de Salut Bons Aires tindrà una superfície de 7.302 m² i albergarà 75 consultes: 29 de medicina, 24 d’infermeria, 8 de pediatria, 6 d’infermeria pediàtrica i 5 de polivalents. A més, l’edifici disposarà d’una sala de cures, 4 sales d’extraccions, una unitat obstètrica i una unitat de salut bucodental. El recinte comptarà també amb 33 places d’aparcament.

Suposa una important modernització de les infraestructures, ja que permetrà superar les mancances del CS s’Escorxador, el qual substituirà. A més, se situarà molt a prop d’aquest, a 500 metres, amb entrada pel carrer Prat de la Riba, una travessia del carrer del General Riera. També substituirà provisionalment el CS Camp Redó, mentre es desenvolupa la reforma integral prevista per aquest centre.

Està previst que hi facin feina 82 professionals: 30 metges de família, 29 infermers, 8 pediatres, 3 comares, 2 treballadors socials, 2 odontòlegs, 2 higienistes, 3 fisioterapeutes, 2 ginecòlegs i 1 rehabilitador. A més, temporalment, es traslladaran els 48 professionals que treballen al CS Camp Redó.

El Servei d’Urgències d’Atenció Primària (SUAP) tindrà una superfície de 899 m² i albergarà 7 consultes d’urgències -5 d’adults i 2 de pediatria-, 1 sala d’observació, 1 sala de crítics, 9 dormitoris per al personal i espais per a magatzem, entre d’altres. Aquest edifici se situarà a 300 metres al sud del CS de Bons Aires i s’obrirà un accés al la travessia Jesús, prop de la confluència amb Anselm Turmeda. Els recursos humans previstos són de 25 persones: 14 metges i 11 infermers del SUAP.