Miquel Gallardo: "La sortida a qualsevol país democràtic hauria de ser un referèndum d’autodeterminació pactat per les dues parts"

MÉS per Mallorca insta l’Estat espanyol a aixecar el 155 i a alliberar els presos
La formació ecosobiranista en relació als resultats electorals a Catalunya entén que l’estratègia del govern espanyol no ha aconseguit l’objectiu que perseguia. "El govern espanyol va dissoldre el Parlament legítim que hi havia llavors, amb la intenció de modificar les majories que hi havia a Catalunya en aquell moment. La realitat ara és que els partits a favor del dret a decidir han obtingut la majoria", assegura Miquel Gallardo, membre de l’executiva de MÉS per Mallorca.

Des de MÉS per Mallorca s’insta a l’estat espanyol a aixecar el 155 i l’estat d’excepció, a alliberar els presos i a deixar que tornin Puigdemont i els consellers/res que resten a l’exili. L’impulsor del 155, el Partit Popular és el partit més minoritari de Catalunya i tal com han estat el resultat d’aquests comicis, per la formació ecosobiranista, la seva actuació ha quedat deslegitimada per les urnes.

"Els problemes polítics s’han de resoldre políticament. S’ha de dialogar. La sortida a qualsevol país democràtic hauria de ser un referèndum d’autodeterminació pactat per les dues parts", assegura Gallardo, qui també ha recordat que ara els partits catalans amb possibilitats de conformar majories, els hi toca posar-se d’acord en les pròximes setmanes.