Miquel Ensenyat té previst reunir-se amb associacions indígenes amb motiu de la canonització de Juníper Serra

El president del Consell de Mallorca acudirà a Washington aquest dimecres amb motiu de la canonització de Juníper Serra. El frare mallorquí és una personalitat de renom als Estats Units, on té una escultura al Capitoli des de 1931.


La cerimònia de canonització se celebra dimecres i comptarà amb diferents autoritats de les illes, tant de l’àmbit civil com del religiós. Al costat del president del Consell de Mallorca, també hi assistirà el conseller de Presidència del Govern, Marc Pons, i el bisbe de Mallorca, Javier Salinas. Oficiarà la cerimònia el papa Francesc, com sempre és que tracta d’una canonització.


Nascut al poble de Petra, Serra es va encarregar d’organitzar les missions de Califòrnia, i fou un dels predicadores i evangelitzadores més importants de l’època. La figura de Serra va guanyar protagonisme durant la dècada dels 80, quan el papa el va beatificar al Vaticà, primer pas necessari per atorgar a una persona la condició de sant.Està previst que el president Ensenyat es reuneixi amb les comunitats d’indígenes que varen condemnar durament l’elevació a la santedat de Serra, que consideren part necessària de la situació en la qual viuen. I, per aquest motiu, el president del Consell vol conèixer de primera mà la situació en la qual viuen els indígenes.«Som el president de tots els mallorquins, catòlics o no, i Serra era mallorquí. Vivim en un món modern, que ha d’encaixar el reconeixement dels mèrits de les persones il·lustres, però sense tancar els ulls a les problemàtiques actuals», va explicar el president del Consell de Mallorca.