Miquel Ensenyat reivindica una “Serra viva i fidel a si mateixa” en els 5 anys de la declaració UNESCO

El president del Consell de Mallorca i dirigent de MÉS per Mallorca destacà que la UNESCO reconeix ben vigents els valors que possibilitaren la declaració com a Patrimoni Mundial de la Humanitat

El Consell de Mallorca va celebrar aquesta setmana el V aniversari de la declaració de la serra de Tramuntana com a patrimoni mundial de la UNESCO, en la categoria de paisatge cultural. L’acte es va dur a terme a la finca pública de Raixa i hi varen assistir prop de 250 persones.

Entre els assistents, hi havia el president del Consell, Miquel Ensenyat i la consellera de Transparència Cultura i Esports Ruth Mateu (ambdós de MÉS per Mallorca), entre d’altres autoritats i representants de la societat civil.

El president del Consell de Mallorca Miquel Ensenyat va assegurar que «el reconeixement de la Serra com a Patrimoni de la Humanitat és un fet que cada vegada ens enorgulleix més. No volem una Serra estàtica com una postal, sinó una Serra viva i fidel a si mateixa.» A més a més, va recordar que «tots els valors que la UNESCO reconegué a la Serra fa cinc anys, segueixen encara vigents.»

Les mesures que posposà Ensenyat per tal de fer front als reptes de la Serra són “per posar fill a l’agulla a tot això, ja feim feina en un pla de participació ciutadana específic per la serra i en una marca pròpia pels productes agrícoles fruit d’aquest paisatge patrimoni de la humanitat. També fomentarem la relació entre els centres educatius i la serra i farem el màxim per estrènyer els lligams entre aquestes muntanyes i la societat mallorquina”

L’actuació de Maria del Mar Bonet va ser el moment més esperat de la vesprada i els assistent varen poder gaudir d’una breu actuació de la cantant, que va recordar la sort que és tenir un paratge com el de la serra de Tramuntana per als mallorquins.