Miquel Ensenyat presideix el lliurament dels Premis Consell de Mallorca a la Solidaritat i l’Accessibilitat 2015

Set candidatures de l’àmbit dels serveis socials, la cooperació i l’accessibilitat han estat premiades en el transcurs de l’acte celebrat al Teatre Principal de Palma


El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, juntament amb la consellera de Benestar i Drets Socials i presidenta de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), Margalida Puigserver, varen president el passat dimecres l’acte de lliurament dels Premis Consell de Mallorca a la Solidaritat i l’Accessibilitat 2015, que enguany arriben a la seva vuitena edició.

En el transcurs de l’acte, que va tenir lloc al Teatre Principal de Palma i amb el qual es tancaven les celebracions de la Diada de Mallorca 2015, es va reconèixer la tasca de set persones o entitats dels àmbits dels serveis socials, la cooperació i l’accessibilitat.

Durant l’acte, el president del Consell va donar l’enhorabona als guardonats i va agrair la feina de totes aquelles persones que fan de Mallorca “una terra més solidària i accessible”. Ensenyat va destacar que aquesta “és una tasca, una lluita que tots hem de compartir i fer-la nostra”, ja que des del Consell “situam en el centre del nostre afer diari les persones”.

Per la seva part, la presidenta de l’IMAS, Margalida Puigserver va donar l’enhorabona als premiats i va agrair la feina de totes aquelles persones, premiades o no, que treballen per aconseguir que “tothom que viu a Mallorca tengui les necessitats bàsiques cobertes”.

En total, enguany s’han rebut 52 candidatures, de les que 7 han resultat premiades. En la categoria d’Accessibilitat els guardons han recaigut en José Chito i en el projecte "La teva platja, la teva amiga. Platja accessible de Cala Bona", de l’Ajuntament de Son Servera. En la categoria de Cooperació, els premis han estat per Koen Sevenants, fundador de l’associació Morning Tears i per l’entitat Algaida Solidari.

Pel que fa als premis de la categoria de Serveis Socials, aquests han recaigut en Mateu Llodrà, el projecte de "Pis d’Acollida. 20 anys acompanyant als privats de llibertat" de Pastoral Penitenciària i el vídeo de sensibilització sorbre la integració de la població penintenciària del GREC. El jurat ha decidit enguany atorgar també una menció especial al Tercer Sector Social de les Illes Balears.