Miquel Ensenyat: “PP i PSOE segresten la democràcia i demostren la seva covardia”

PSM-IV-ExM recorrerà el “pacte de conveniència” dels dos partits per celebrar un cara a cara que exclogui la coalició, perquè “vulnera el principi de pluralitat democràtica”

El candidat de la coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa al Congrés dels Diputats, Miquel Ensenyat, ha acusat el PP i el PSOE de “segrestar la democràcia” per haver decidit celebrar un cara a cara entre els candidats d’aquests partits al Congrés per les Illes Balears, Miquel Ramis i Pablo Martín, respectivament. Ensenyat ha afirmat que amb aquesta decisió “Ramis i Martín demostren la seva covardia, perquè no volen debatre amb qui realment els pot fer treure els colors. De què tenen por? De qui tenen por?”. 
El candidat de la coalició nacionalista i ecosocialista ha avançat que els serveis jurídics de la formació presentaran un recurs davant la Junta Electoral, per entendre que la proposta de PP i PSOE “vulnera el principi de pluralitat democràtica”. 

Així mateix, des del PSM-IV-ExM entenen que la celebració d’un cara a cara entre Ramis i Martín vulneraria el pla de cobertura aprovat pel Consell d’Administració d’IB3 i validat per la Junta Electoral. Aquest pla de cobertura preveia la celebració d’un “debat electoral” entre les “principals formacions polítiques de les Illes”, i també preveia l’emissió del “cara a cara entre els dos principals candidats a la presidència del Govern, Mariano Rajoy i Alfredo Pérez Rubalcaba”, que es va celebrar el passat dia 7. 

Miquel Ensenyat denuncia que “els pactes de conveniència entre PP i PSOE per excloure’ns dels debats p&
uacute;blics són profundament antidemocràtics i suposen un menyspreu a la ciutadania d’aquesta terra”.