Miquel Ensenyat es reuneix amb la Plataforma pro camins públics i oberts i amb el Grup Excursionista de Mallorca

Miquel Ensenyat, president del Consell de Mallorca i membre de MÉS, es va reunir dimarts 26 de gener de 2016 amb el president de la Plataforma Pro Camins Antoni Gorries i els membres del Grup Excursionista de Mallorca Bartomeu Porcell i Carme Vidal. A la trobada també hi va assistir la directora insular de Patrimoni Kika Coll, pertanyent a MÉS, i altres càrrecs del Consell.

JPEG - 3.5 MB

El tema principal que es va tractar va ser el dels camins públics i privats i la Ruta de la pedra en sec. Les entitats varen demanar a Ensenyat que el Consell faci una feina conjunta amb els ajuntaments per facilitar l’accés sense traves a aquests camins.

Des del Consell, també s’afegí quees treballa en una llei de camins i que la intenció de la institució insular és connectar els pobles de l’illa a peu

Cal recordar que una d’aquestes iniciatives que el Consell de Mallorca du endavant és el catàleg de camins, el programa del qual té l’objectiu de definir el traçat dels camins, aclarir-ne la titularitat i determinar-ne l’interès constructiu i excursionista. Per aconseguir-ho, es fa una recerca de documentació arxivística i bibliogràfica, es recorren sistemàticament els camins i se’n reflecteix el traçat sobre la cartografia amb l’ajuda del GPS i la fotografia aèria.

MÉS segueix treballant des de les institucions per a la recuperació dels camins públics i la cobertura de tota l’illa mitjançant una xarxa de vies transitables per a vianants.