Miquel Ensenyat: "Entre 140 milions per protegir el territori o construir el Palma Arena, m’estim més protegir el territori"

El candidat de MÉS per Mallorca ha acusat Biel Company i el PP de ser els culpables de les indemnitzacions


El candidat de MÉS per Mallorca a la presidència del Govern, Miquel Ensenyat, responsabilitzat avui al PP del pagament de les indemnitzacions a les quals el Govern haurà de fer front per la Llei de mesures urgents per a un desenvolupament territorial sostenible a les Illes Balears. Miquel Ensenyat ha assenyat directament al PP i ha assegurat que una vegada més la mala gestió del PP continua fent mal molts anys després. Ha estat el PP qui amb la seva acció de govern ha provocat que les indemnitzacions siguin les que són. Va ser en l’etapa de Biel Company, com a conseller de Medi Ambient, quan es van derogar tots els articles clau de la llei que emparaven els terrenys protegits. De fet, les primeres sentències donaven la raó a l’administració".

Segons Ensenyat, "el fons de la qüestió és la protecció del territori davant la urbanització irracional que, gràcies als governs de progrés, han evitat la destrucció de 1.500 Ha de terrenys a Mallorca i Eivissa i 7 km de costa que tendrien avui un impacte ambiental i paisatgístic INASSUMIBLE". En aquest sentit, ensenyat ha recordat com a exemples, els casos de Muleta, Cala Blanca i la Cala Sant Vicenç. "Tots aquests indrets estarien plens de xalets si no fos per la llei".

Miquel Ensenyat ha defensat que "sense la participació, implicació i la pressió de MÉS i dels moviments ecologistes l’illa estaria completament destruïda". Així, ha destacat la tasca feta en legislatures passades com en l’actual. "Hem fet grans passes per protegir el territori. Hem aprovat llei pionera, hem acabat amb l’urbanisme a la carta, hi ha més control que mai per combatre les infraccions urbanístiques i hem assegurat que en el futur no hi haurà un creixement desmesurat. Ningú no ha duit endavant polítiques proteccionistes com les que hem estat capaços de materialitzar", ha emfatitzat.

Amb tot, el també president del Consell, ha assenyalat que "el PP, no té autoritat moral per valorar i opinar en aquesta perquè en són responsables directes. És més, qui més perjudicis ha provocat a l’administració han estat ells; s’estima que la corrupció de la legislatura 2003-2007 han suposat una despesa de més de 240 milions d’euros. Entre 140 milions per protegir el territori o construir el Palma Arena, m’estim més protegir el territori".