MÉS vol un informe dels serveis jurídics del Parlament sobre la inconstitucionalitat de la llei de símbols

Nel Martí considera “un escàndol” que el PP hagi incorporat al projecte de llei l’esmena que recupera la censura prèvia, que “clarament va contra el dret fonamental de la llibertat d’expressió”


El Grup Parlamentari MÉS ha sol·licitat un informe dels serveis jurídics del Parlament en què es pronunciï sobre la inconstitucionalitat del projecte de llei de símbols. Avui s’ha reunit la ponència parlamentària sobre aquest projecte de llei. El PP ha incorporat les seves esmenes i ha desestimat les que ha presentat l’oposició.

Entre les esmenes incorporades, n’hi ha una que recupera la censura prèvia a l’hora de penjar símbols (com ara els llaços quadribarrats) en els edificis públics. El diputat Nel Martí apunta que aquesta esmena és “clarament inconstitucional, perquè va contra el dret fonamental de la llibertat d’expressió, i recupera un punt que, amb una redacció molt similar, va ser tombat pel dictamen del Consell Consultiu per aquest mateix motiu”.

Martí explica que encara que en la nova redacció no hi sigui la paraula “prèvia”, la redacció implica que serà necessària l’autorització de forma prèvia a la col·locació del símbol en qüestió.

El diputat ecosobiranista considera que és “un escàndol” que el PP incorpori una esmena inconstitucional en el tràmit parlamentari, quan el Consell Consultiu ja havia esmenat aquest punt. “El PP menysprea la tasca del Consell Consultiu i vulnera premeditadament i de forma totalment conscient un dret fonamental com és la llibertat d’expressió”.

Documents adjunts