MÉS va fer història el mes de maig i ara ha arribat el moment de canviar les coses també a l’Estat

Per crear llocs de feina dignes, per una educació i una salut públiques i de qualitat i per un finançament just


A Manacor s’ha celebrat la segona assemblea comarcal per poder conèixer i conversar amb els candidats i candidates que es presentaran a les Primàries per formar la llista de MÉS al Congrés i al Senat. Cal recordar que dijous passat, dia 22 a Inca va tenir lloc la primera. La decisió de fer tres assemblees de presentació de les candidatures -la tercera tendrá lloc a Palma dijous 29 d’octubre-, és per fugir de qualsevol temptació de centralisme des de Palma. “Aquestes tres assemblees se fan perquè tothom que vulgui pugui conèixer de primera mà a les persones que se presenten a les primàries”, ha explicat el co-responsable d’organització de la formació, Pau de Vilchez.

És la primera vegada que se celebren a les Illes unes Primàries per tenir veu pròpia. En total de 23 persones de MÉS per Mallorca s’han mobilitzat per aconseguir aquest objectiu històric. En concret al Congrés dels Diputats han presentat candidatura 10 dones i 7 homes i al Senat 4 homes i 2 dones. Els perfils són diversos, provenen del món de l’educació, de l’antropologia, de l’agricultura, del dret, del treball social, de la medicina, de la innovació, del turisme, del comerç i de diferents sectors de la societat, però tots i totes amb moltes ganes de fer història i de lluitar per defensar els interessos dels ciutadans i ciutadanes de Balears per damunt dels partits estatalistes i de les estratègies que no tenen res a veure en el que necessitam aquí. “MÉS va fer història el més de maig, i ara ha arribat el moment de canviar les coses també a l’Estat”, afirma el responsable d’organització de MÉS per Mallorca.

Els diputats o diputades de MÉS per Mallorca lluitaran a Madrid “per crear llocs de feina dignes, per una educació i una salut públiques i de qualitat i per un finançament just que ens permeti retornar la dignitat a la gent que viu a aquestes illes”, comenta de Vilchez qui també ha remarcat la necessitat de reivindicar un sistema de finançament autonòmic que d’una vegada per totes compensi els serveis públics essencials, sobretot sanitat i educació ens situen a la coa de l’Estat.

Hi ha inscrites més de 3.000 persones per exercir el seu dret a vot, de les quals 1.000 són de l’entorn proper de MÉS per Mallorca.