MÉS trasllada al Parlament i al Senat la pressió per utilitzar els doblers dels ajuntaments retinguts als bancs

La formació ha presentat iniciatives a la cambra autonòmica i a la cambra alta demanant que els consistoris puguin dispoar dels doblers que la llei Montoro els obliga a guardar als bancs

MÉS per Mallorca fa anys que treballa amb la intenció d’alliberar els doblers retinguts als bancs per la llei Montoro i que ara, en virtut de l’últim acord entre el govern Sánchez i la Federació de Muncipis (FEMP), podrà disposar l’Estat. Recentment, la formació ha presentat una Proposició no de llei (PNL) al Parlament en aquest sentit, i també una moció al Senat.

Joan Mas ‘Collet’ va presentar a la comissió d’economia una PNL que encara s’ha de votar i que demanava “instar el govern de l’Estat a retirar la proposta que ha fet a la FEMP per l’ús dels romanents de tresoreria dels ajuntaments i consells insulars” i també “modificar la normativa que regula l’ús dels superàvits i romanents de tresoreria dels ajuntaments i consells insulars. I que aquests puguin fer ús del 100% del que disposen, ja sigui per mesures socials com d’impuls de l’economia, tot seguint criteris de sostenibilitat i responsabilitat social”. Per la seva banda, la moció presentada pel senador de designació autonòmica de MÉS per Mallorca, Vicenç Vidal recollia les mateixes propostes.

Defensa de l’autonomia local

Mas ha explicat que “MÉS per Mallorca es deixarà la pell on faci falta per defensar l’autonomia local i la capacitat dels ajuntaments de Mallorca d’ajudar als seus ciutadans i ciutadanes i donar resposta a la crisi sanitària i socioeconòmica generada per la covid”. Després que la formació anunciàs aquest dimarts els ajuntaments on governa sortiran de la FEMP i incompliran, si poden, utilitzaran els doblers retingut als bancs a pesar del que dicti la llei Montoro. “El que no pot ser és que un govern que s’havia compromès a derogar aquesta llei que ataca els serveis bàsics i l’autonomia munciipal ara imposi un acord encara més centralista”, ha assegurat el diputat.