MÉS tindrà la Vicepresidència i el portaveu del Govern

Biel Barceló serà vicepresident i gestionarà una potent àrea econòmica que impulsarà el canvi de model econòmic que necessiten les Illes Balears

MÉS i PSIB-PSOE avancen en la definició de l’organigrama del Govern de canvi, que podrà començar a caminar la setmana que ve


El coordinador general de MÉS per Mallorca, Biel Barceló, serà el futur vicepresident del Govern. MÉS també assumirà la figura del portaveu de l’Executiu. Així ho han acordat avui els representants d’aquesta formació i del PSIB-PSOE en la reunió celebrada per avançar en els #AcordsPelCanvi que permetran conformar el nou Govern de canvi al llarg de la setmana que ve.

Barceló, a més d’ostentar la Vicepresidència de l’Executiu, gestionarà una potent àrea econòmica, amb l’objectiu d’impulsar el canvi de model econòmic que necessiten les Illes Balears.

Finalment el futur Govern de canvi estarà integrat per MÉS i pel PSIB-PSOE, després que Podem hagi renunciat a participar en l’Executiu. La presidenta serà la socialista Francina Armengol. La resta de l’organigrama del Govern es continuarà negociant demà.

Compromís de PSOE i Podemos amb la millora del finançament

D’altra banda, tant Podem Illes Balears com el PSIB-PSOE han confirmat que han traslladat als respectius líders estatals, Pablo Iglesias i Pedro Sánchez, un document en què MÉS demana un compromís ferm amb la millora del finançament de les Illes Balears, amb el compliment de les inversions estatals compromeses, i amb la millora de la connectivitat aèria. Les dues formacions han garantit que en els propers dies hi haurà una resposta amb els compromisos adquirits per les respectives direccions estatals.

Amb aquests acords, es donen les condicions plantejades per MÉS per poder donar suport a la investidura de la futura presidenta i formar part del Govern de canvi, que encara que no comptarà amb la implicació directa de Podem, sí tindrà el suport parlamentari dels 34 diputats i diputades d’esquerres sorgits de les eleccions del passat 24 de maig. Els membres del nou Executiu podran prendre possessió la setmana que ve, i podran començar a treballar per aplicar unes noves polítiques que tinguin com a prioritat millorar la vida de les persones, garantir el benestar social i apostar per un nou model econòmic, més diversificat i sostenible, que generi llocs de feina de qualitat i estables.

Pel que fa als consells insulars, al llarg dels propers dies s’acabarà de definir l’organigrama del Consell de Mallorca (que estarà presidit per Miquel Ensenyat, de MÉS), i s’avançarà en les converses entre les formacions progressistes menorquines, d’entre les quals MÉS per Menorca té grans possibilitats d’aconseguir la Presidència del Consell de Menorca (que ostentaria la seva candidata, Maite Salord).