MÉS sol·licita al PP el compliment del compromís de convocar al Consell de Cooperació

JPEG - 110.8 kB

Al darrer Consell de Cooperació realitzat el 25 d’abril, la Directora General de Cooperació i Immigració es va comprometre, en diverses ocasions, a que es realitzaria una reunió del Consell de Cooperació al Desenvolupament de les Illes Balears durant el mes de juny de 2013 per a començar a treballar en els pressuposts de 2014.

Fina Santiago, diputada de MÉS, expressa la seva “preocupació perquè a dia 20 de juny encara no s’ha convocat aquesta reunió” i sol·licita a la Directora General “el compliment del seu compromís i que, per tant, es convoqui urgentment la reunió del Consell de Cooperació”. A més a més la diputada ecosocialista denuncia “la realització d’un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) a l’Agència de Cooperació de les Illes Balears”.

Segons la diputada de MÉS, aquest fet unit a la dràstica retallada a l’Ajuda Oficial al Desenvolupament als pressuposts de 2013 i a la inexistència de convocatòria de subvencions per a cooperació durant aquest any, deixen ben clar que “l’actual Govern deixa de banda la lluita contra la pobresa a nivell global i que la cooperació pel desenvolupament en aquestes illes està en perill d’extinció”.

Per aquests motius “es més necessari que mai convocar al Consell de Cooperació” afirma Santiago.