MÉS sobre la venda de CatalunyaCaixa: “La ciutadania seguirà pagant mentre BBVA fa negoci”

David Abril: “En la pràctica, és com subvencionar als bancs perquè tinguin més poder del que ja tenen davant la ciutadania i davant uns polítics que pareix que només fan feina per ells”.

El diputat del Grup MÉS, David Abril, ha criticat avui la compra per part del BBVA de l’entitat CatalunyaCaixa, la segona entitat financera catalana. Segons el Grup MÉS, aquesta compra és un nou escàndol de com s’ha operat la reestructuració del sistema financer espanyol. Abril ha manifestat que “aquesta reestructuració ha consistit en rescatar, amb fons públics, caixes i bancs privats per a què aquests acabin finalment en mans dels grans grups bancaris, com el BBVA o el Santander”.

“En la pràctica, és com subvencionar als bancs perquè cada vegada tinguin més poder del que ja tenen davant la ciutadania i davant d’uns polítics que pareix que només fan feina per ells”, ha afirmat David Abril. El diputat del Grup MÉS ha acusat al govern de Mariano Rajoy i al ministre De Guindos de tenir un “doble discurs” perquè, segons manifesta, “diuen que estan en contra de subvencionar les entitats socials i sense ànim de lucre que gestionen serveis necessaris per a la ciutadania, però al final qui se’n duu els doblers són els de sempre i de la mà del govern, que és el més lamentable”.

Abril ha posat com a exemple les afirmacions del president del BBVA, qui digué que l’operació amb CatalunyaCaixa generarà 300 milions d’euros anuals de benefici al grup bancari, quan el rescat d’aquesta entitat amb diners públics puja a 12.000 milions d’euros. Des del Grup MÉS lamenten que la ciutadania haurà de seguir pagant al mateix temps que BBVA fa negoci.