MÉS recorda al Govern que existeixen sentències en contra de la concertació de col·legis de l’Opus

El Grup MÉS ha sol·licitat, via iniciativa parlamentària, una còpia de la documentació que autoritza l’ampliació dels concerts educatius les escoles de l’Opus Dei i convida al Govern a recórrer la sentència que els obliga a dur a terme aquestes concertacions.

La portaveu adjunta del Grup MÉS, Fina Santiago, ha recorda avui al Govern, davant l’anunci per part de la Conselleria d’Educació Cultura i Universitats d’ampliar els concerts amb les escoles de l’Opus Dei, que existeixen dues sentències, a Andalusia i Galicia, que condemnen a l’organització catòlica a pagar aquestes concertacions. Santiago també ha convidat a l’executiu autonòmic a recórrer la sentència que els obliga a dur a terme aquestes concertacions, tal i com si ha fet amb altres sentències com per exemple la que anul·la la pujada de sou als assessors més directes del president José Ramón Bauzá.

Santiago ha lamentat que, a dia d’avui, els representants sindicals no hagin tingut accés a la documentació emesa per part del Govern a la qual autoritza l’ampliació d’aquests concerts, fet que, segons la diputada del Grup MÉS, “posa molt en dubte la transparència i credibilitat d’un govern democràtic”. En aquest sentit, la portaveu adjunta ha anunciat que el seu grup sol·licitarà, a través d’una iniciativa parlamentària, una còpia de dita documentació.

Des del Grup MÉS manifesten la seva oposició a aquestes concertacions i lamenten que, mentre hi ha retallades de línies educatives a molts centres públics i reducció de recursos dels programes educatius, el Govern tingui pressupost per ampliar concertacions amb escoles que segreguen per sexes als infants. Des del Grup MÉS valoren en 523.000 euros anuals aquestes concertacions.