MÉS reclama les competències marítim terrestres, per vigilar la costa amb més mitjans

Demarcació de costes ingressa 9 milions a l’any i en 15 anys sols n’ha invertit 13 a les Illes


MÉS per Mallorca reclama les competències marítim terrestres que ara mateix té Demarcació de Costes, organisme estatal per protegir el litoral. "Les Illes viuen un procés de reprivatització de la costa quan el que cal és protegir, i Demarcació Costes és clau", ha assenyalat David Abril avui en roda de premsa al Parlament . El portaveu de la formació ecosobiranista ha recordat casos d’agressions mediambiental com el més recent, l’ocupació de la platja de Cabrera per persones que havien arribat amb d’un iot de luxe o les irregularitats comeses a Tagomago la passada legislatura que va denunciar MÉS per Mallorca al jutjat i altres tipus d’agressions que tenen lloc a les costes de les Illes Balears.

Alhora Abril ha citat l’article 32.17 de l’Estatut on s’explicita que hauria de ser competència de la comunitat autònoma, tal com es pot llegir a continuació: «La gestió del domini públic maritimoterrestre, respectant el règim general del domini públic, especialment en allò relatiu a la concessió d’autoritzacions; l’execució d’obres i actuacions al litoral que no siguin d’interès general; la policia administrativa a la zona de domini públic maritim-terrestre i les concessions i els ancoratges». És per això que el diputat de MÉS ha exigit "el compliment Estatut art. 32.17 i que sigui la comunitat de les Illes Balears i no Madrid qui exerceixi control de domini públic marítim-terrestre"

Al mateix temps el portaveu ha informat que Demarcació de costes ingressa 9 milions a l’any i en 15 anys sols n’ha invertit 13 a les Illes. Aquests doblers si fossin gestionats per la comunitat autònoma tal com proposa MÉS permetrien incrementar la vigilància i el control de les costes per protegir el territori marítim terreste de més agressions. També es posarien en marxa plans d’ordenació del litoral que en aquests moments no existeixen. I és que durant l’any 2013, Demarcació de Costes va fer més de 300 concessions fora del control dels ajuntaments.

Documents adjunts