MÉS reclama l’electrificació fins a Sa Pobla i Manacor

Els ecosobiranistes denuncien que el PP anteposa la construcció d’autopistes i AVEs a la potenciació del transport públic a Mallorca

Avuí matí el diputat Antoni Alorda i el regidor de MÉS a l’Ajuntament de Palma, Antoni Verger han reclamat des de l’estació d’enllaç l’electrificació del tren fins els termes de Sa Pobla i Manacor. Els projecte que es troba completament tramitat i amb el vist-i-plau de la Comissió Balear de Medi Ambient es podria veure enllestit en manco d’un any, una vegada licitada la obra. Critiquen que el PP acaba d’adjudicar, el 24 de gener, per valor de 56 milions d’euros el Segon Cinturó de Palma, que suposarà un gran impacte i doblers que provenen del pressuposts dels general de l’estat. A l’actualitat el canvi de tren a l’estació d’enllaç suposa un perjudici als usuaris del tren que han d’esperar a l’intempèrie, un càstig injust a la ciutadania que aposta per utilitzar el transport públic.

Els ecosobiranistes denuncien que el Partit Popular anteposa la construcció d’autopistes i trens d’alta velocitat a la potenciació del transport públic a Mallorca. Durant l’any 2012 el Ministeri va invertir 6.500 milions a l’estat en AVE i té previst 4.500 més per l’any 2013. La inversió per l’electrificació que proposen suposarien 52 milions d’euros, equiparable a la construcció de 4 quilòmetres d’AVE gallec. També destaquen l’aparició als comptes de’n Bárcenas d’ingressos per part d’empreses adjudicatàries de l’AVE com pot ser Constructora Hispànica.